Γυναίκα με ωραίο δέρμα

Από σήμερα αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για την επιλογή ενυδατικής κρέμας -Ξεχάστε τον τύπο δέρματος

Από την πρώτη ημέρα που σκεφτήκατε να αγοράσετε την πρώτη σας ενυδατική, η πρώτη σας σκέψη ήταν τι τύπο δέρματος έχετε.

Λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, ένα συνδυασμό και ίσως πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετική κρέμα ανά περιοχή; Τα δεδομένα αλλάζουν και όλα όσα γνωρίζαμε για τον τύπο της επιδερμίδας μας και πόσο σχέση έχει με την ενυδατική που επιλέγουμε είναι εντελώς διαφορετικά πλέον.

Σύμφωνα με skincare experts δεν υπάρχει επιδερμίδα που να είναι μόνο ξηρή, λιπαρή ή ευαίσθητη. Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, γι αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι το δέρμα ανήκει σε μία συγκεκριμένη κατηγορία. Έχοντας αυτό ως βάση δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως κριτήριο αγοράς ενυδατικής, τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα beauty brands δημιουργούν προσαρμοσμένες φόρμουλες για τα ξηρά μάγουλα, τις καφέ κηλίδες, τις ρυτίδες στο μέτωπο.

Και αυτή είναι ακριβώς η αρχή μιας πιο εξατομικευμένης προσέγγισης.

Με μία μικρή έρευνα στην αγορά, θα δείτε ότι υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που καλύπτουν διάφορες ανάγκες της επιδερμίδας και ο τύπος δέρματος αναφέρεται ως τελευταίο κριτήριο.

Χαμογελαστή γυναίκα, άνω των 40, πίνει καφέ/Photo:Shutterstock

Το δέρμα του καθενός έχει ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα - τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα ακόμη και επιγενετικά επηρεάζουν την εμφάνιση του δέρματος. Όλα λοιπόν είναι εντελώς διαφορετικά στον τρόπο προσέγγισης της φροντίδας του δέρματος.

Καθώς το δέρμα ωριμάζει, γίνεται πιο basic και αυτή η αλλαγή στρέφει τα ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο. Η γενετική σας και τα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως η φροντίδα του δέρματος, το μακιγιάζ, ακόμη και ο ιδρώτας, ρίχνουν το pH του δέρματος. Ένας από τους στόχους που πρέπει να έχουμε με την εφαρμογή ενυδατικής είναι να ρυθμίσουμε το pH, να απενεργοποιήσουμε αυτά τα ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και να βοηθήσουμε στην πρόληψη των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Για να έχουμε πιο δραστικά αποτελέσματα, η απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι must.

Πρέπει να εκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η εθνότητα συμβάλλει στη μοναδικότητα της βιολογίας του δέρματος και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να κοιτάξουμε και να θεραπεύσουμε το δέρμα με νέους τρόπους, αλλά και να επενδύσουμε στα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Αντί να ταξινομούμε το δέρμα μας λοιπόν ως ξηρό, λιπαρό ας προτιμήσουμε να το περιποιηθούμε επισημαίνοντας το ph του αλλά και το μικροβίωμά του.

Τα δεδομένα στο skincare αλλάζουν και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα!