Δουλεύουμε μικρή ποσότητα foundation με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.
Street Style/Photo:Shutterstock
ANTI-AGING MAKEUP TIPS

Βάση μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40 - Anti-Aging tips για τέλειο αποτέλεσμα


Όλες θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα στη βάση προσώπου, χωρίς ωστόσο να μένουν χωρίς κάλυψη σημάδια και τυχόν σπυράκια που υπάρχουν στο πρόσωπο.

Και όσο μεγαλώνουμε, οι ανάγκες για σωστή, ομοιόμορφη κάλυψη προσώπου γίνονται περισσότερες, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωπες με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι δύο:

Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα foundation ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν έχουμε επιλέξει για κάλυψη και να τη δουλέψουμε σωστά, τοπικά, με ταμποναριστές κινήσεις στα σημεία που πρέπει.

Στα καταστήματα ομορφιάς υπάρχουν προϊόντα κάλυψης, που ειδικεύονται σε πρόσωπα με ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Ξεκινάμε πάντα με μικρή ποσότητα, την οποία δουλεύουμε τοπικά, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις ιδανικά με ένα λεπτό flat πινέλο ή ακόμα και με τα δάχτυλά μας.

Αποφεύγουμε την εφαρμογή πούδρας, καθώς θα κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες, ενώ είναι περιττές και οι λάμψεις. Τα matte, καθαρά προϊόντα, χωρίς γυαλάδες και shimmer είναι αυτά που πρέπει να επιλέξουμε.

Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ φροντίζουμε το πρόσωπο να είναι καλά ενυδατωμένο. Ένα primer θα βοηθήσει στη σωστή εφαρμογή βάσης, ενώ και το makeup trick της ανάμειξης ορού με foundation είναι αποτελεσματικό.

Δεν ξεχνάμε να απλώσουμε foundation στο λαιμό αλλά αν χρειαστεί και στο ντεκολτέ, ακολουθώντας τα παραπάνω tips και σε αυτές τις περιοχές.

Extra Tip: Αν έχετε λεπτές γραμμές και ρυτίδες προτιμήστε κρεμώδη προϊόντα και να τα δουλεύετε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

SHARE