Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
PRIMER

Λειαίνει την επιδερμίδα, εξαφανίζει τους πόρους -Να γιατί πρέπει να εφαρμόζεις primer πριν το μακιγιάζ σου


Ίσως σου ακούγεται υπερβολικό, όμως αποδεδειγμένα το primer είναι το προϊόν που μπορεί να σου χαρίσει αψεγάδιαστο makeup look. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το χρησιμοποιούν όλοι οι makeup artists. Τα οφέλη του πολλά και αξίζει να τα αναφέρουμε για να τα μάθεις όλα.

Είναι ίσως το μόνο προϊόν που μπορεί να εγγυηθεί διάρκεια στο μακιγιάζ. Με την εφαρμογή του στην επιδερμίδα, τα προϊόντα μακιγιάζ απλώνονται πιο εύκολα, ενώ παράλληλα απορροφώνται και δίνουν την αίσθηση ενός πιο φυσικού αποτελέσματος. 

Τα σύγχρονα primer προσφέρουν λείο και απαλό δέρμα, εξαφανίζουν τους πόρους, ενώ παράλληλα διατηρούν το μακιγιάζ αναλλοίωτο για ώρες. 

Με μία μικρή έρευνα στην αγορά, θα δεις ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία primer. Κάθε ένα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό και καλύπτει μία βασική ανάγκη, λαμπερή όψη, αντιγηραντική δράση, ενυδάτωση, ακόμα και καταπολέμηση της ακμής.

Backstage Makeup/Shutterstock
Backstage Makeup/Shutterstock

Τα primers εφαρμόζονται κάπου ανάμεσα στην περιποίηση του δέρματος και το μακιγιάζ. 

Αν προτιμάς να εφαρμόζεις κρέμα πριν το μακιγιάζ σου, τότε συνέχισε με primer. Αν όχι, το εφαρμόζεις απευθείας στο πρόσωπό σου και ύστερα συνεχίζεις με τη βάση.

Προσωπικά επειδή στην καθημερινότητά μου κάποιες φορές αποφεύγω το foundation, εφαρμόζω μόνο primer καθώς κάνει λείο το δέρμα μου και εξαφανίζει τους πόρους. 


Laura Mercier Foundation Primer - Radiance: Ένα από τα πιο γνωστά primer που χρησιμοποιούν επαγγελματίες makeup artists. Έχει άψογη υφή, εφαρμόζει τέλεια στην επιδερμίδα, ενώ ενισχύει τη λάμψη του μακιγιάζ.


Smashbox Photo Finish Oil Free Foundation Primer: Αν αναρωτιέσαι πώς θα εξαφανίσεις τους πόρους από το πρόσωπό σου, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο primer, πριν το foundation.


Fenty Beauty, Pro Filt'r Amplifying Eye Primer: Ένα ελαφρύ primer σκιών ματιών που ενισχύει το χρώμα και κάνει λεία τα βλέφαρα για καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη, σταθερότερη διάρκεια.

Bobbi Brown, Primer Plus Hydrating Spray: Ένα προϊόν με 3 δράσεις που ίσως σου είναι απαραίτητες στο καθημερινό σου μακιγιάζ. Προετοιμάζει το δέρμα για το μακιγιάζ, ενυδατώνει και σετάρει το look. Χρησιμοποίησε το πριν το μακιγιάζ, κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ανανεωθείς και στο τέλος του μακιγιάζ για να μείνουν όλα στη θέση τους!

Διαβάστε ακόμη:

Σπυράκια από τον ήλιο -Αντιμετώπισέ τα σωστά και διατήρησε το δέρμα σου λείο

Ποιος είπε ότι η ενυδάτωση του προσώπου κοστίζει; -3 super ενυδατικά προϊόντα με λιγότερα από 30 ευρώ