Ξανθιά γυναίκα με γυαλιά
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο -Οι ασφαλείς μέθοδοι αντιμετώπισης


Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και τη συναντάμε σε διάφορες ηλικίες.

Ως μεσογειακές γυναίκες, ήδη από την εφηβεία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την τριχοφυΐα στο άνω χείλος αλλά και στο πηγούνι ή στις παρειές.

Ωστόσο η καταγωγή δεν είναι ο μόνος λόγος εμφάνισής της. Οι ορμόνες και πόσο ισορροπημένες είναι παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και ευθύνονται όχι μόνο για την τριχοφυΐα, αλλά επιπλέον για την ακμή, την απώλεια μαλλιών, τις διαταραχές στην περίοδο κτλ.

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης ποικίλουν. Από την απλή αποτρίχωση με ξύρισμα ή τσιμπιδάκι, μέχρι το laser, κάθε μία έχει διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά και κόστος.

Ξεκινώντας από τις πιο απλές και οικονομικές μεθόδους που είναι η αφαίρεση με τσιμπιδάκι ή το ξύρισμα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν παροδικό αποτέλεσμα, μερικών ημερών ενώ σπανιότερα έως εβδομάδα. Η διαφορά σε αυτούς τους δύο τρόπους αντιμετώπισης είναι ότι με το ξύρισμα δεν επηρεάζεται η ανάπτυξη των τριχών και οι τρίχες έχουν περισσότερο πάχος σε σχέση με την αφαίρεση με τσιμπιδάκι.

Παρόλο που αυτές οι μέθοδοι δεν είναι η πρώτη επιλογή των δερματολόγων, δεν είναι μικρό το ποσοστό των γυναικών που συνεχίζουν να τις επιλέγουν για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας τους στο πρόσωπο.

Η αποτρίχωση με κερί είναι μία ακόμη μέθοδος και μάλιστα θεωρείται ασφαλής. Δεν έχει μεγάλο κόστος, ωστόσο είναι η πιο επώδυνη και μπορεί να δημιουργηθούν ακόμη και ουλές, αν δεν είμαστε προσεχτικές. Σταδιακά η τριχοφυΐα μειώνεται με τα χρόνια, ωστόσο δεν εξαφανίζεται εντελώς.

Η πιο δραστική λύση αλλά και αυτή που κοστίζει περισσότερο είναι το laser. Από τη μία είναι το υψηλό κόστος, ωστόσο αυτό κάποιες φορές ισορροπεί με το γεγονός ότι είναι μία αποτελεσματική, γρήγορη και ελάχιστα επώδυνη μέθοδος. Η αποτρίχωση με laser περιλαμβάνει τη χρήση ακτίνων φωτός, που προσβάλλουν τα θυλάκια της τρίχας και έτσι αυτά δεν μπορούν να παράγουν εκ νέου τρίχα.

SHARE