Η ιδανική μέθοδος για την αποτρίχωση χεριών.
Street Style/Photo:Shutterstock
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΧΕΡΙΩΝ

Η εναλλακτική λύση στην αποτρίχωση χεριών-Είναι ανώδυνη και οικονομική


Η τριχοφυΐα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και για να την αντιμετωπίσουν, επιλέγουν διάφορες μεθόδους.

Αποτρίχωση με κερί, λέιζερ, ξύρισμα είναι οι πιο διαδεδομένες, ωστόσο ποικίλουν στην αποτελεσματικότητά τους αλλά και στο κόστος.

Το ξύρισμα για παράδειγμα είναι η πιο εύκολη, ανώδυνη, οικονομική λύση, αλλά και η λιγότερο αποτελεσματική καθώς οι τρίχες θα εμφανιστούν μέσα στο επόμενο 24ωρο. Επίσης δεν είναι μία μέθοδος που συστήνεται να εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή.

Αν ψάχνουμε αποτελεσματικότητα, το λέιζερ είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος. Μπορεί να κοστίζει περισσότερο, ωστόσο μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η τριχοφυΐα ελαττώνεται εντυπωσιακά και χρειάζεται να επαναλάβουμε τη θεραπεία μόλις μία με δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, για τις ελάχιστες τρίχες που θα εμφανιστούν.

Η τριχοφυΐα στα χέρια είναι συχνή για τις μελαχρινές κυρίως γυναίκες. Το καλοκαίρι, που επιλέγουμε κοντομάνικα, αμάνικα μπλουζάκια πολλές τις ενοχλεί και σκέφτονται ποια μέθοδο αποτρίχωσης να επιλέξουν.

Εκτός από τις γνωστές προτάσεις που περιγράφουμε παραπάνω -αν και το ξύρισμα καλό θα είναι να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτές-υπάρχει μία ακόμη που είναι οικονομική αλλά και ανώδυνη.

Συγκεκριμένα δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσουμε τις τρίχες από τα χέρια, μπορούμε να ανοίξουμε το χρώμα τους. Από τα καταστήματα ομορφιάς αλλά και από το διαδίκτυο μπορούμε να προμηθευτούμε ξανθιστικές κρέμες, ειδικές για την περιοχή των χεριών. Το κόστος τους είναι λιγότερο από 10 ευρώ και ο τρόπος εφαρμογής είναι απλός. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να αναμείξουμε δύο κρεμικά προϊόντα (που βρίσκονται σε μια συσκευασία) και να απλώσουμε το μείγμα με την ειδική σπάτουλα, στα χέρια μας, όπου υπάρχει τριχοφυΐα. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες της συσκευασίας, τόσο για τις σωστές ποσότητες, όσο και για το χρόνο που αφήνουμε την κρέμα να δράσει. Αφαιρούμε με νερό και σκουπίζουμε τα χέρια μας.

Αμέσως θα παρατηρήσετε ότι οι τρίχες δεν φαίνονται στο χέρι και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και αποτρίχωση.

Θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία μέσα σε περίπου ένα μήνα. Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι ο ήλιος είναι σύμμαχός μας, γιατί όσο εκθέτουμε τα χέρια, τόσο βοηθάει στο να παραμείνει ανοιχτό το χρώμα τους.

SHARE