αντηλιακά
Φωτογραφία: Instagram/ @alexandra__sage
SUNBURN

DIY λύσεις για να ανακουφιστείς από το κάψιμο με ό,τι έχεις σπίτι σου


Αρκεί να ξεχαστούμε για λίγα λεπτά ή να μην εφαρμόσουμε αντηλιακό σε μία μόνο περιοχή, για να γίνει το ανεπιθύμητο κάψιμο από τον ήλιο.

Και αν κάνουμε μία έρευνα θα δούμε ότι συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς ή έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν.

Το κάψιμο από τον ήλιο, συμβαίνει ιδιαίτερα στις πρώτες επισκέψεις μας στην παραλία, ενώ δεν το αντιλαμβανόμαστε όταν είμαστε στην παραλία, αλλά αργότερα που επιστρέφουμε σπίτι.

Χρειάζεται σωστή αντιμετώπιση και φυσικά ενυδάτωση, ακόμα και με προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα στο σπίτι.

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι το μπάνιο. Αποφεύγουμε το καυτό μπάνιο σε κάθε περίπτωση, καθώς θα κάνει ξηρή την επιδερμίδα και θα αυξήσει τη θερμοκρασία στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιλέγουμε ένα χλιαρό προς κρύο μπάνιο, το οποίο θα μας ανακουφίσει και φυσικά αποφεύγουμε το τρίψιμο με σκληρά προϊόντα. Ξεχνάμε για λίγο το scrub ή κάποιο σφουγγάρι σώματος.

Το νερό είναι απαραίτητο. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ενυδατωμένο τον οργανισμό μας. Να έχουμε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνουμε συνεχώς.

Το after sun πάντα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ένα εξαιρετικά ενυδατικό και καταπραϋντικό προϊόν μετά την ηλιοθεραπεία θα αναπληρώσει την υγρασία και θα βοηθήσει στη θεραπεία του δέρματος.

Και φυσικά μην ξεχνάμε τα φυσικά υλικά, ό,τι έχουμε σπίτι μας ίσως να μας είναι χρήσιμο. Παρακάτω ακολουθούν δύο συνταγές ιδανικές για το κάψιμο στον ήλιο. Κρατήστε τις και μακάρι να είναι αχρείαστες αυτό το καλοκαίρι.

Αλόη: Ίσως έχει έρθει η στιγμή να αγοράσετε μία αλόη για το μπαλκόνι σας. Όσον αφορά το ηλιακό έγκαυμα, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν την αλόη βέρα και όχι άδικα. Είναι η πιο κοινή φυσική θεραπεία.
Ps…είναι πολύ εύκολο στη συντήρηση του, ως φυτό του σπιτιού.

Γιαούρτι: Εφαρμόστε κρύο γιαούρτι στο έγκαυμα σας για 10 λεπτά για να βοηθήσετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο να επουλωθεί. Ουσιαστικά βοηθάει στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος, ενώ επιπλέον είναι και αντιφλεγμονώδες.

Τσάι: Γεμίστε μια κανάτα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα τρία φακελάκια μαύρο τσάι. Αφήστε το να κρυώσει και κάνετε κομπρέσες. Το ταννικό οξύ και η θεοβρωμίνη στο μαύρο τσάι βοηθούν στην απομάκρυνση της θερμότητας από τα ηλιακά εγκαύματα. Άλλες ενώσεις του τσαγιού, που ονομάζονται κατεχίνες, βοηθούν στην πρόληψη και αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος.

SHARE