στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
THE NATURAL BASE

6 ελαφριά foundations για εσένα που δεν θες να βαφτείς έντονα -Tips για σωστή εφαρμογή


Αν είστε και εσείς σε «sleep mode» αυτήν την περίοδο και αποφεύγετε τις υπερβολές σε ντύσιμο, μακιγιάζ αλλά και hairstyle, τότε αυτό το άρθρο απαιτεί στο 100% την προσοχή σας.

Με την είσοδο του 2023, προσωπικά αποφάσισα να κάνω ένα makeup detox. Τι σημαίνει αυτό;

Τα outfits μου αποτελούνται κυρίως από φόρμες και κολάν, τα μαλλιά μου είναι καταπληκτικά σπαστά, αφού εφαρμόζω ελάχιστο αφρό μετά το μπάνιο και τα διατηρώ με hairspray, ενώ το μακιγιάζ μου είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο, αν και beauty editor.

Εκμεταλλεύομαι την περίοδο μετά τις γιορτές για να κάνω ένα detox στην επιδερμίδα μου από το μακιγιάζ, ενώ παράλληλα το απολαμβάνω, καθώς δεν χρειάζεται να περάσω ώρες στον καθρέφτη κάνοντας layering με makeup προϊόντα.

Υπάρχουν πάντα όμως τα καλέσματα ή οι πιο επίσημες εμφανίσεις που απαιτούν το κάτι παραπάνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να ακολουθήσεις τη δική μου απλή και εύκολη ρουτίνα μακιγιάζ, χαρίζοντας ουσιαστικά στο πρόσωπο σου ομοιόμορφη όψη και λαμπερό αποτέλεσμα.

  1. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Μπορεί να μην αφιερώνω χρόνο στο βάψιμο, όμως στη skincare ρουτίνα μου είμαι στρατιώτης. Μάλιστα, όταν είναι να βαφτώ εφαρμόζω μία έξτρα δόση κρέμας για έξτρα ενυδάτωση.
  2. Ελαφρύ foundation ή bb cream ή cc cream ή απλά το concealer. Αν έχεις ένα από τα τρία πρώτα προϊόντα χρειάζεται απλά να εφαρμόσεις σε όλο σου το πρόσωπο, ποσότητα ελαφρώς μικρότερη από το μέγεθος ενός φουντουκιού. Αν πάλι αγαπάς το concealer όπως εγώ, δούλεψέ το τοπικά, σε κύκλους, ρινοπαρειακές που εμφανίζουμε κοκκινίλες και σε τυχόν άλλα σημαδάκια που μπορεί να έχεις στο πρόσωπό σου και θες να τα καλύψεις. Για όλα αυτά χρειάζεσαι ποσότητα όσο περίπου μισό φουντούκι. Ω ναι! Οι υπερβολές δεν χωρούν στο natural makeup look

Ανεξάρτητα από το προϊόν που θα εφαρμόσεις για φυσικό αποτέλεσμα βάσης, έχει σημασία να προσέξεις τον τρόπο εφαρμογής. Οποιοδήποτε προϊόν βάσης το δουλεύουμε αρχικά στο χέρι μας, για να ζεσταθεί. Είτε χρησιμοποιώντας το δάχτυλο όπως εγώ ή κάποιο πινέλο, δουλεύουμε το υλικό στο χέρι μας και ύστερα εφαρμόζουμε στα σημεία που θέλουμε. Έτσι πετυχαίνουμε πιο φυσική κάλυψη, ενώ χτίζουμε σιγά σιγά, με την επαρκή ποσότητα, για να αποφύγουμε τις υπερβολές.

Ελέγχουμε πάντα σε φυσικό φως και όχι στο φως του μπάνιου μας ή στο σαλόνι μας. Βγαίνουμε σε φυσικό φως ή σε απαλό φωτισμό του σπιτιού για να δούμε αν το αποτέλεσμα είναι έντονο, πιο λευκό ή πιο κίτρινο από το φυσικό μας.

Τι κάνουμε αν δείχνουμε υπερβολικές; Σε αυτές τις περιπτώσεις το face mist -ναι αυτό το προϊόν που μας εξυπηρετεί το καλοκαίρι, όταν ζεσταινόμαστε-, είναι σωτήριο. Μερικοί ψεκασμοί με ένα face mist θα απαλύνουν το αποτέλεσμα του μακιγιάζ, ενώ θα βοηθήσουν το προϊόν βάσης να ενσωματωθεί με την επιδερμίδα και να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Ακολουθούν προτάσεις για προϊόντα βάσης που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα:

Dust+Cream BB cream
it cosmetics CC cream
Thank you Farmer BB cream
Laura Mercier Tinted Moisturizer
erborian BB cream
Jane Iredale Tinted Moisturiser
SHARE