στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Instagram/ @camille_pidoux
NATURAL MAKEUP BASE

Πώς θα κάνεις το foundation να μοιάζει αόρατο -Για ένα εντελώς φυσικό μακιγιάζ


Αν θέλουμε να μας κάνουν κομπλιμέντα για υπέροχο δέρμα και όχι για τέλειο μακιγιάζ, πώς θα αποκτήσουμε αυτή τη φυσική βάση που μοιάζει σαν να έχουμε εφαρμόσει απλώς την ενυδατική μας;

Η φυσικότητα είναι το Α και το Ω στο μακιγιάζ εδώ και χρόνια. Ακόμα και την εποχή που το contouring και οι ψεύτικες βλεφαρίδες είχαν την τιμητική τους, στο θέμα της βάσης ήμασταν πάντα πιο συγκρατημένοι. Θέλαμε κάλυψη, όμως κανείς δεν ήθελε να είναι «παστωμένος».

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε το foundation να δείχνει σαν να είναι το δέρμα μας; Πώς γίνεται να μοιάζει σαν ένα διάφανο πέπλο στην επιδερμίδα;

Κρατήστε λίγο δέρμα γυμνό

Εστιάστε την εφαρμογή πρώτα στο κέντρο του προσώπου σας, εφαρμόζοντας το foundation στα πλάγια της μύτης και μετά στην κορυφή των μάγουλων και κάτω από τα μάτια. Σταματήστε την εφαρμογή όταν φτάσετε στα μάγουλά –απλώς αναμείξτε ό,τι υπάρχει ήδη πάνω στο δέρμα σας. Αποφύγετε το foundation στο μπροστινό μέρος της μύτης, προτιμήστε μόνο στα πλαϊνά –αν η μύτη σας είναι «γυμνή», φαίνεται ότι δεν φοράτε καθόλου foundation και το δέρμα εξακολουθεί να δείχνει υπέροχο.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να τελειοποιήσετε την εφαρμογή -όχι για να εφαρμόσετε το προϊόν

Αν πρέπει να μοιραστώ ένα μυστικό για φυσική βάση, ως makeup artist, τότε αυτό είναι ότι δεν χρησιμοποιώ ποτέ σφουγγάρι για να απλώσω το foundation, παρά μόνο τα δάχτυλά μου. Το σφουγγάρι, το οποίο προσωπικά βρέχω ελαφρώς, το χρησιμοποιώ πάντα στο τέλος ως φινίρισμα. Σε όποιο σημείο αισθάνεστε ότι έχετε περιττό προϊόν -είτε πρόκειται για ρουζ, highlighter και φυσικά foundation- απλά κάνετε ταμποναριστές κινήσεις με το σφουγγάρι, το οποίο είναι ελαφρώς νωπό.

Να είστε προσεχτικοί με την εφαρμογή

Αρχικά, εφαρμόστε ελάχιστο foundation σε σημεία που το χρειάζονται περισσότερο –σε οποιεσδήποτε κοκκινίλες, ατέλειες– και από εκεί χτίζετε την κάλυψη σας όπως και όσο χρειάζεται. Ο γενικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε από το κέντρο του προσώπου και να συνεχίσετε στο πλάι. Ελέγχετε πάντα σε φυσικό φως και στοχεύετε σε ομοιόμορφο τόνο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

SHARE