στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
CELLULITE TIPS

Κυτταρίτιδα και χαλάρωση στο σώμα -Τo gadget που υπόσχεται να σε απαλλάξει και από τα δύο


Ήμουν από τις τελευταίες που πρόσθεσα στη skincare ρουτίνα μου το gua sha και οφείλω να ομολογήσω ότι το έχω μετανιώσει.

Το gua sha είναι ένα σπουδαίο gadget ή αλλιώς, εργαλείο ομορφιάς, το οποίο, όχι απλά βοηθάει τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει να εισχωρήσουν στις εσωτερικές στοιβάδες, αλλά ενισχύει και την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο υγιές, λαμπερό δέρμα στο πρόσωπο.

Επίσης, αξίζει να τονίσω ότι το μασάζ με gua sha στο πρόσωπο, ιδιαίτερα αν είναι παγωμένο (προσωπικά το φυλάω στο ψυγείο για να μεγιστοποιήσω τα οφέλη), είναι πολύ χαλαρωτικό και ταυτόχρονα αναζωογονητικό.

Και ενώ δεν έχει περάσει αρκετός καιρός που το gua sha ουσιαστικά ορίζει τη skincare ρουτίνα μου, ένα ενδιαφέρον άρθρο στο blog της Kourtney Kardashian έρχεται να μας δώσει μία σημαντική πληροφορία.

Συγκεκριμένα προτείνει το body guy sha, ως το ιδανικό εργαλείο κατά της κυτταρίτιδας.

«Το Body gua sha είναι η τέλεια τεχνική για την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών. Ο λόγος είναι ότι με το συγκεκριμένο εργαλείο απελευθερώνετε το στρες, ενώ διασπάτε τις συμφύσεις της περιτονίας και τον συνδετικό ιστό, αυξάνετε τη ροή του αίματος στο δέρμα, έτσι ώστε περισσότερα θρεπτικά συστατικά να εισέρχονται στο δέρμα» διαβάζουμε στο άρθρο. Επιπλέον, βοηθά στην προώθηση της λεμφικής παροχέτευσης, βοηθώντας στην αποβολή τοξινών και υγρών και τη μείωση του οιδήματος.

Στο blog διαβάζουμε τρεις προτάσεις μασάζ.

Λαιμός: για ανακούφιση της στάσης του σώματος μετά την εργασία σε υπολογιστή

Απλώστε λάδι και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με τα δάχτυλά σας. Ξεκινήστε από τη βάση του λαιμού σας πίσω από το αυτί και ασκήστε ελαφριά πίεση για να μετακινήσετε το εργαλείο gua sha κάτω στον ώμο σας. Επαναλάβετε 5 έως 7 φορές και μετακινηθείτε στην άλλη πλευρά.

Μηροί: βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας

Απλώστε λάδι και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με τα δάχτυλά σας. Κρατήστε το εργαλείο σε ελαφριά γωνία. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος του εξωτερικού μηρού σας, κάνετε μεγάλες κινήσεις και ασκήστε ελαφρά πίεση για να μετακινήσετε το εργαλείο προς τα πάνω προς τους γοφούς σας. Κάντε 3 έως 5 κινήσεις σε μια περιοχή και προχωρήστε σε μια άλλη, επαναλαμβάνοντας μέχρι να καλύψετε ολόκληρο τον μηρό σας. Στη συνέχεια επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Μπράτσα: για να βοηθήσει με την λεμφική παροχέτευση του άνω μέρους του σώματος

Απλώστε λάδι και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με τα δάχτυλά σας. Ξεκινώντας από τον καρπό σας, κάνετε μεγάλες, σαρωτικές κινήσεις από το χέρι σας μέχρι τον αγκώνα σας. Κάντε 3 έως 5 κινήσεις σε μια περιοχή και προχωρήστε σε μια άλλη, επαναλαμβάνοντας μέχρι να καλύψετε το κάτω χέρι σας. Έπειτα, μετακινηθείτε στο άνω μέρος του βραχίονα και χρησιμοποιήστε τις ίδιες κινήσεις για να πάτε από τον αγκώνα μέχρι τον ώμο σας. Επαναλάβετε στο άλλο σας χέρι.

SHARE