gine margrethe
Φωτογραφία: ginemargrethe
BLUE LIGHT

Blue light: Πώς βλάπτει την επιδερμίδα -Τα αντηλιακά που θα σε προστατέψουν


Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της χρήσης αντηλιακού για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε και τις σοβαρότερες ζημιές που μπορεί να υποστεί η επιδερμίδα μας και από άλλους παράγοντες, όπως το στρες και η ρύπανση.

Επιπλέον δεν μπορούμε να αγνοήσουμε έναν ακόμη παράγοντα που βλάπτει το δέρμα, το blue light ή αλλιώς το μπλε φως.

Ναι, το μπλε φως -που ονομάζεται επίσης HEV (High Energy Visible) φως- εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones, τα tablets και οι τηλεοράσεις και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση ενώ προκαλεί σοβαρές βλάβες του δέρματος.

«Το μπλε φως πιστεύεται ότι συμβάλλει στο σχηματισμό ρυτίδων και στον αποχρωματισμό του δέρματος» προειδοποιούν skin experts.

Tα δύο τελευταία χρόνια έχουμε περάσει περισσότερες ώρες μπροστά από οθόνες, λόγω των lockdowns που επέβαλλε η πανδημία. Οπότε, σήμερα -ίσως περισσότερο από ποτέ- το HEV είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι διεισδύει πιο βαθιά από τις ακτίνες UV.

Οι skin experts συνιστούν τη χρήση της ρύθμισης dimmest σε τηλέφωνα και οθόνες υπολογιστών και του hands-free για τηλεφωνικές κλήσεις. Πέρα από την τήρηση αυτών των προφυλάξεων και τον περιορισμό του χρόνου μπροστά από οθόνες (κάτι το οποίο στις ημέρες μας δεν είναι δυνατό, καθώς η τηλεργασία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας), μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά του μπλε φωτός, προετοιμάζοντας το δέρμα μας με προϊόντα που καταπολεμούν τα αποτελέσματά του.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, δυστυχώς, στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά αντηλιακά που προστατεύουν από το μπλε φως, όμως,μετά από αρκετή έρευνα εμείς εντοπίσαμε μερικά από αυτά και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Η σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι τυχαία.

Bee Sun Safe Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Κατά των Πανάδων & των Ρυτίδων SPF50: Αντηλιακή κρέμα με βελούδινη, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και άνετη. Χαρίζει υψηλή προστασία και ενισχυμένη 2 σε 1 δράση κατά των πανάδων και των ρυτίδων. Πολύ ανθεκτική στο νερό. Προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA, UVB, IR και Blue Light με ένα φωτοσταθερό συνδυασμό φίλτρων. Προλαμβάνει και μειώνει τις ρυτίδες και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση με θαλάσσια φύκη και πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης. Προσφέρει άμεση ενυδάτωση που διαρκεί, χάρη στα θαλάσσια φύκη, την αλόη και το υαλουρονικό οξύ.

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50: Καθημερινά, το δέρμα βάλλεται από περιβαλλοντικές επιθέσεις που προκαλούν ορατά σημάδια γήρανσης όπως το μπλε φως των οθονών (κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών), ο καπνός από τα τσιγάρα, η ρύπανση από τις εκπομπές καυσαερίων, η υπέρυθρη ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, και φυσικά, η ηλιακή ακτινοβολία UV. Το επαναστατικό City Skin Age Defense με 100% φυσικά αντηλιακά φίλτρα, υπερβαίνει σε δράση ένα απλό αντηλιακό και προσφέρει πλήρη προστατευτική ασπίδα από τις 5 κύριες περιβαλλοντικές επιθέσεις: μπλε φως, ρύπανση, υπέρυθρη ακτινοβολία, UVA, και UVB. Έχει διακριτική ιριδίζουσα φόρμουλα η οποία ομαλοποιεί τυχόν δυσχρωμίες, δίνει ροδαλό νεανικό χρώμα στην επιδερμίδα και την κάνει να ακτινοβολεί!

Dermalogica Broad Spectrum Invisible Physical Defense SPF30: Αόρατα φυσικά αντιηλιακά φίλτρα που είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος. Είναι πραγματικά αδύνατο να βρεις φυσικά αντιηλιακά φίλτρα που να ενσωματώνονται εύκολα σε όλους τους χρωματικούς τόνους δέρματος και να προσφέρουν ισχυρή προστασία ενάντια στις UV ακτινοβολίες και στο μπλε φως. Και όμως, το Invisible Physical Defense SPF 30 παρέχει και τα τρία. Εξαιρετικά καθαρό Οξείδιο του Ψευδαργύρου (Zinc Oxide) για Ευρέου Φάσματος προστασία και αόρατη εφαρμογή. Το βιοενεργό σύμπλεγμα μανιταριών που περιέχει βοηθά στην καταπράυνση του δέρματος και στη μείωση της ερυθρότητας και της ξηρότητας, που προέρχονται από την ακτινοβολία UV. Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι Matcha που παρεμποδίζει τη βλαπτική επίδραση των ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται από τη UV ακτινοβολία και το ορατό φως.

SHARE