ελαφριά foundations

BB creams -Με αυτές τις top επιλογές δεν θα χρειάζεσαι κανένα άλλο προϊόν βάσης για το φετινό καλοκαίρι

Είτε προτιμάτε μια ελαφριά ρουτίνα μακιγιάζ, που δεν περιλαμβάνει πολλά προϊόντα ή απλώς αναζητάτε μια εναλλακτική λύση φιλική προς τις καιρικές συνθήκες αντί του foundation, οι BB κρέμες είναι το προϊόν που ψάχνετε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το συγκεκριμένο προϊόν είναι ιδιαίτερα αγαπητό τους καλοκαιρινούς μήνες και οι πιο σημαντικοί είναι γιατί προτιμάμε ένα εντελώς φυσικό φινίρισμα στο δέρμα και γενικότερα δεν θέλουμε να νιώθουμε την επιδερμίδα μας βαριά, με προϊόντα που δεν την αφήνουν να αναπνέει.

ΒΒ creams ή αλλιώς η συντομογραφία του «Balmish Balm» ή «Beauty Balm», είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος-μακιγιάζ που συνδυάζουν τις καλυπτικές ιδιότητες του foundation με την ενυδατική φόρμουλα μιας ενυδατικής κρέμας για το δέρμα. Τα προϊόντα πολλαπλών χρήσεων περιέχουν συνήθως περισσότερη χρωστική από μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, ωστόσο προσφέρουν ελαφρύτερη κάλυψη από τα foundation. Για αυτόν το λόγο, αποτελούν αγαπημένες επιλογές, κυρίως όσων θέλουν ένα ελαφρύ, με φυσική κάλυψη μακιγιάζ βάσης, που δίνει στο δέρμα υγιή, καθαρή λάμψη και δεν αισθάνεται παχύρρευστο ή βαρύ.

Aν ψάχνετε για τις καλύτερες κρέμες BB, τότε πιθανότατα έχετε συναντήσει και κρέμες CC.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των BB creams και των CC creams; Η κύρια διαφορά τους είναι ότι οι κρέμες CC είναι διορθωτικές του χρώματος, και επομένως αφορούν κυρίως δέρματα, με τάση ερυθρότητας. Σε γενικές γραμμές, οι διαφορές είναι ελάχιστες -είναι τόσο ελαφριές όσο και οι BB creams, όμως αλλάζει η σύστασή τους, στις χρωστικές.

Οι κρέμες BB είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση, καθώς απλώνονται πολύ γρήγορα και εύκολα. Χάρη στις καθαρές φόρμουλες τους, δεν απαιτούν τη λείανση και την ανάμειξη που μπορεί να χρειαστεί κατά την εφαρμογή του foundation. Μπορείτε να απλώσετε εύκολα μια κρέμα BB με τα δάχτυλά σας ή ένα σφουγγάρι αν προτιμάτε. Είναι ιδανικές για ξηρούς τύπους δέρματος, καθώς είναι ενυδατικές, αλλά και για λιπαρά και επιρρεπή σε εξάρσεις δέρματα, καθώς δεν είναι βαριές και δεν φράζουν τους πόρους.

Στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας BB cream που μπορείτε εύκολα να ανακαλύψετε στην αγορά:

NYX CosmeticsTarte Bb CreamGanier BB creampixie by Petra Beauty Balmerborian BB Creme