Ο Δημήτρης Γιαννέτος φτιάχνει τα μαλλιά της Τζίτζι Χαντίντ

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 4 πιο κολακευτικά κουρέματα, σύμφωνα με τους κομμωτές

Σε κάθε πρόσωπο ταιριάζει και διαφορετικό στιλ κουρεμάτος. Ωστόσο υπάρχει ένας τύπος προσώπου στον οποίο λειτουργούν πολλά από αυτά.

Πρόκειται για τα στρογγυλά πρόσωπα που έχουν συνήθως ίδιο πλάτος και μήκος, ενώ είναι πιο στενά στο πιγούνι. Το ιδανικό κούρεμα λοιπόν είναι αυτό που δημιουργεί ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο και διαμορφώνει γωνίες.

Αυτό μας επιβεβαιώνουν οι Fran Alemany και Luciano de Paoli, ειδικοί στα κουρέματα, «οι οποίοι μας λένε ότι είναι τα στρογγυλά πρόσωπα προσαρμόζονται πολύ καλά σε διάφορους τύπους κουρέματος. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη την απόσταση από το μέτωπο αφήνοντας χώρο για το μήκος των μαλλιών», εξηγούν.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να βελτιώσετε το κούρεμα ώστε να μην φαίνεται στρογγυλό. Αναζητήστε ένα κόψιμο που επιμηκύνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αλλά αυτό για το οποίο είναι σίγουροι οι ειδικοί είναι ότι για να βρείτε το ιδανικό κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο, «είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το οριζόντιο εφέ (όπως οι αφέλειες) και να προσπαθήσετε να επιμηκύνετε το πρόσωπο. Τα μακριά μαλλιά βοηθούν επίσης σε αυτό το αποτέλεσμα για να ξεφύγετε από το οβάλ, στρογγυλό σχήμα.

Αν επιλέξετε κοντά μαλλιά στο ύψος των ζυγωματικών, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Το κόψιμο των μαλλιών πρέπει να έχει κλίση από πίσω προς τα εμπρός και να ξεπερνά το πηγούνι», προτίνουν οι ειδικοί στο telva.com. Αυτό στο οποίο συμφωνούν είναι ότι το κούρεμα μέχρι τους ώμους λειτουργεί πάντα για στρογγυλεμένα πρόσωπα.

Φωτογραφία shutterstock

Τα καλύτερα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

Από bob και midi haircut, μέχρι μακριά μαλλιά με απαλούς κυματισμούς, αυτά είναι τα κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα που βελτιώνουν και χαρίζουν περισσότερη λάμψη στο πρόσωπο.

Το Bob cut ταιριάζει απόλυτα σε στρογγυλά πρόσωπα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε κοψίματα που επιμηκύνουν το πρόσωπο και το λαιμό και για να το κάνετε αυτό είναι απαραίτητο να προσφέρετε περισσότερο όγκο στην κορυφή. Τα κοψίματα που ταιριάζουν καλύτερα στα στρογγυλά πρόσωπα είναι τα midi και τα bob μαλλιά σύμφωνα με τους ειδικούς.

Pixie Cut

Τα κοντά μαλλιά με χαμηλωμένα πλαϊνά και που δίνουν έμφαση στα ζυγωματικά είναι το τέλειο κούρεμα για τα πιο τολμηρά και ταιριαστά στρογγυλεμένα πρόσωπα.

Butterfly Haircut

Αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας μακριά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιλέξετε το κούρεμα πεταλούδας (Butterfly Haircut), ένα πολυεπίπεδο κούρεμα που αναδεικνύει τα μαλλιά τραβηγμένα μακριά αντί προς τα εμπρός. Φυσικά και μπορούν να υπάρξουν παραλλαγές ανάλογα με το πού θέλεις να ξεκινάει το πλαίσιο του προσώπου.

Καρέ

Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν επίσης και τα καρέ κουρέματα, αρκεί να έχουν φιλαρίσματα για να φαίνονται πιο ασύμμετρα. Αν ανήκετε στις γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα, αποφύγετε τα τετραγωνισμένα και razor cut κουρέματα, και θυμηθείτε πως τα layers είναι ιδανικά σύμμαχός σας.

Φωτογραφία shutterstock

Φυσικά και το χρώμα των μαλλιών μπορεί να παίξει επίσης σημαντικό ρόλο. Δεν χρειάζεται να είναι ένα dramatic χρώμα, απλά να κανει μια διαφορά πάνω στη βάση των μαλλιών, να δίνει ένταση και βάθος. Αυτό σημαίνει πως στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν τα highlights, από τα πιο διακριτικά μέχρι τα πιο έντονα, τα οποία επίσης φωτίζουν την επιδερμίδα για να δείχνει πιο νεανική.