γιορτινά μακιγιάζ
Φωτογραφία: Instagram/ @valerialipovetsky
MINIMIZE YOUR PORES

Το λάθος που κάνεις όταν βάζεις μεικ-απ και φαίνονται οι πόροι σου έντονα


Οι πόροι είναι κάτι σαν ένα μικρό αγκάθι στον κόσμο της ομορφιάς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων θέλουν να εξαφανίσουν τους πόρους τους.

Τα άσχημα νέα; Οι πόροι σας δεν μπορούν να εξαφανιστούν ως δια μαγείας (ή ακόμα και να γίνουν μικρότεροι). Μπορούν, ωστόσο, να δείχνουν σαν να έχουν εξαφανιστεί -το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό πρόγραμμα περιποίησης και μερικές βασικές τεχνικές μακιγιάζ.

Προετοιμασία επιδερμίδας

Το κλειδί για να αποκτήσετε λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα ξεκινά πριν καν εφαρμόσετε το foundation. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο και σωστά προετοιμασμένο για μακιγιάζ, εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό toner ή απλώς ένα primer.

Ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε πάνω στο δέρμα σας για να βελτιώσετε τους πόρους σας, είναι σημαντικό να δουλέψετε σε μία ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Να θυμάστε τη σιλικόνη. Η σιλικόνη είναι το συστατικό που δίνει σε μερικά από τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης της επιδερμίδας την απαλή αίσθηση που μοιάζει σαν μετάξι. Τα primers που περιέχουν σιλικόνη θα «γεμίσουν» τους πόρους σας και θα δημιουργήσουν έναν λείο καμβά για το foundation σας.

Σωστή εφαρμογή foundation

Όταν πρόκειται για την κάλυψη των πόρων, το κλειδί είναι να εφαρμόσετε το foundation σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτή είναι μια εξαιρετική τεχνική για να θολώσετε την εμφάνιση μεγαλύτερων πόρων. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, αφράτο πινέλο με ελαφρώς στρογγυλεμένη κεφαλή για καλύτερη εφαρμογή και κάνετε απαλές και κυκλικές κινήσεις.

Μην υπερβάλετε με την ποσότητα

Το πιο συχνό λάθος που κάνετε είναι να είστε γενναιόδωροι με το foundation. Λανθασμένα πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε τους πόρους, ωστόσο συμβαίνει το αντίθετο. Δουλεύετε ελάχιστη ποσότητα, κάνοντας τις σωστές κινήσεις που περιγράφουμε παραπάνω και επιμένετε στα σημεία που έχετε το μεγαλύτερο θέμα.

Ελέγχετε πάντα

Δώστε σημασία στο φωτισμό. Να θυμάστε πάντα ότι το φυσικό φως είναι το πιο σωστό για να δείτε πώς έχετε εφαρμόσει το foundation και αν ουσιαστικά έχετε καλύψει τις ατέλεις που επιθυμείτε.

SHARE