γυναίκα με ροζ φόρεμα στο show του Erdem

Υγιές και λαμπερό δέρμα -Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις τάσεις της σεζόν

Η λάμψη και το υγιές δέρμα είναι το βασικό στοιχείο των SS24 beauty looks, όπως φάνηκε στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο κόσμος της μόδας επισκέπτεται τις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας για μια γιορτή στιλ και ομορφιάς που κρατάει έναν ολόκληρο μήνα μήνα.

To catwalk αποτελεί έμπνευση πέρα από το κομμάτι του fashion και τα κομμάτια που θα γεμίσουν τις ντουλάπες την επόμενη σεζόν. Η καλλιτεχνική έκφραση αντανακλάται στα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ, όπου οι καλλιτέχνες πειραματίζονται, ξεχωρίζουν τα θέματα των συλλογών ή επιλέγουν κοινά μοτίβα για να δημιουργήσουν μία συνολική αισθητική.

Για μία ακόμη χρονιά, το δέρμα ήταν ο πρωταγωνιστής. Το δέρμα στην πιο καθαρή, λαμπερή, υγιή του όψη. Τίποτα δεν ήταν βαρύ, τίποτα δεν ήταν υπερβολικό, τίποτα δεν ήταν υπερκαλυπτικό.

Σχεδόν σε κάθε οίκο, τα μοντέλα είχαν καθαρό, υγιές, λαμπερό δέρμα. Ο οίκος Erdem ξεχώρισε για το λαμπερό δέρμα των μοντέλων. Είδαμε πρόσωπα καθαρά, να λάμπουν από υγεία. Με focus στο skincare, αυτό το δέρμα είναι αυτό που στοχεύουμε, ανεξάρτητα από ηλικία, προσωπικότητα, τύπο επιδερμίδας, ηλικία.

Splash/ Erdem Catwalk

“Για το SS24, οραματιζόμουν τις επιδερμίδες των μοντέλων φωτισμένες με μια δροσερή γυαλάδα που μοιάζει με γυαλί”, εξηγεί ο Erdem Moralıoğlu για τη συνεργασία του με την 111SKIN. “Μου αρέσει η ιδέα ότι το δέρμα έμοιαζε σαν να σε έπιασε η βροχή, σε συνδυασμό με μια όμορφη φυσική λάμψη”.

Οι μάσκες λάμψης ήταν το βασικό skincare προϊόν που χρησιμοποιήθηκε backstage, για να δώσουν ένα boost ενυδάτωσης. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθαριστικά που περιέχουν βιταμίνη C, η ο ποια προάγει το λαμπερό δέρμα, ακολούθησε layering με essence, serum, κρέμα σε μορφή gel και κρέμα ματιών, ενώ το booster ήταν αυτό που πρόσφερε υγρασία, για να ξεκινήσει το μακιγιάζ, το οποίο ήταν σε εντελώς φυσικό στιλ.

“Για το beauty look, ήθελα να απεικονίσω μια αίσθηση ατημέλητης ευπρέπειας”, αποκάλυψε ο Erdem. “Μια πινελιά χρώματος που τοποθετείται ψηλά στα μάγουλα και τέλειο δέρμα που μοιάζει με γυαλί, με ένα λαμπερό κόκκινο ματ χείλος που απορροφά το φως”.