Γυναίκα με λευκό πουκάμισο
Φωτογραφία: Shutterstock
BB VS CC CREAM

Η περιζήτητη BB και CC κρέμα: Οι βασικές διαφορές των απαλών προϊόντων βάσης


Τα πιο εντυπωσιακά beauty looks έχουν όλα ένα κοινό σημείο: την άψογη βάση.

Όταν, όμως, αναζητάμε την τέλεια επιδερμίδα, τότε θέλουμε το προϊόν βάσης να απλωθεί στο δέρμα όσο καλύτερα γίνεται και η βάση να είναι λαμπερή, φυσική και ενυδατική.

Με το φυσικό look να έχει την τιμητική του, οι κρέμες BB και CC έρχονται πρώτες στην προτίμηση των γυναικών. Η πλούσια γκάμα τους, η προσαρμογή των αποχρώσεών τους στον τόνο της επιδερμίδας αλλά και το τέλειο φινίρισμα που διαθέτουν, είναι μερικοί από τους λόγους που αρκετές γυναίκες επιλέγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα για το καθημερινό αλλά και το πιο επίσημο makeup look τους.

Ας δούμε, όμως, τι είναι το κάθε προϊόν και ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που δεν ξέρει ποια να επιλέξει.

https://www.instagram.com/p/CDr0LmGBx8Y/

Beauty balm, blemish balm, BB cream που θα πει βάλσαμο ομορφιάς, από εκεί προκύπτει η ονομασία του. Το συγκεκριμένο προϊόν επαινείται για την ικανότητά του να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να διορθώνει τις κηλίδες. Η κρέμα BB είναι ελαφρύτερη στην κάλυψη από το κλασικό foundation αλλά πιο παχιά από μία ενυδατική με χρώμα. Επιπλέον, φημίζεται για τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα: συχνά περιέχει αντηλιακό και τα βασικά συστατικά της είναι αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τη ρύπανση που προκαλεί βλάβες.

Πότε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα BB: Αν θέλετε μια ελαφριά, απαλή βάση στο μακιγιάζ σας.

https://www.instagram.com/p/CDenJdsju-_/

Color Control ή αλλιώς διορθωτής χρώματος, αυτά είναι τα αρχικά της κρέμας CC. Η διαφορά μεταξύ της κρέμας CC και της κρέμας BB έγκειται στην υφή: ενώ οι κρέμες CC είναι ελαφρύτερες σε υφή από τις κρέμες BB, εξακολουθούν να έχουν πιο ενισχυμένη κάλυψη. Η ιδέα πίσω από μια καλή κρέμα CC είναι να εξαλείψει τις κηλίδες, την ερυθρότητα ή την υπερχρωματισμό του δέρματος, ενώ προσφέρει συστατικά για να ηρεμήσει την ερυθρότητα και να προωθήσει τη λάμψη. Αν σας αρέσει η ιδέα μιας κρέμας BB αλλά έχετε κάποια δερματικά προβλήματα όπως αποχρωματισμό ή ερυθρότητα, δοκιμάστε μια κρέμα CC.

Η κρέμα CC μπορεί να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο όπως μια κρέμα BB, αλλά λειτουργεί επίσης καλά ως primer, διόρθωσης χρώματος πριν το foundation (εάν επιθυμείτε περισσότερη κάλυψη).

Πότε να χρησιμοποιήσετε την Κρέμα CC: Εάν θέλετε ένα προϊόν βάσης, το οποίο να είναι και να το αισθάνεστε ελαφρύ, αλλά να μπορεί να καλύψει αποχρωματισμούς και ερυθρότητα.

SHARE