Πώς η υγρασία επηρεάζει τα μαλλιά
Φωτογραφία: Getty Images
HUMIDITY TIPS

Πώς η υγρασία επηρεάζει το δέρμα και τα μαλλιά μας - Tips για να μείνει αναλλοίωτο το beauty look


Τίποτα δεν μπορεί να αλλοιώσει περισσότερο, τα χτενισμένα μαλλιά ή ένα full face makeup look, όπως η υγρασία

Και η υγρασία στη χώρα μας είναι έντονη, χειμώνα, καλοκαίρι. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τα αυτοκίνητα, σε μία πρωινή βόλτα.

Το πιο συχνό φαινόμενο είναι τα μαλλιά να φριζάρουν και το πρόσωπο να παράγει έντονη λιπαρότητα, κάτι που μπορεί να χαλάσει τη διάθεση του καθενός.

Ωστόσο υπάρχουν tips να διαχειριστεί κανείς την υγρασία και να διατηρήσει το χτένισμα αλλά και το μακιγιάζ

Μαλλιά

Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει έντονο φριζάρισμα, ανεπιθύμητο, ανομοιόμορφο όγκο ή μπορεί να βαρύνει εντελώς τα μαλλιά σας. Γενικά, τα μαλλιά επηρεάζονται τρομερά με την υγρασία. 

Γενικά, να θυμάστε ότι δε χρειάζονται υπερβολές στην εφαρμογή προϊόντων. Όσο λιγότερη ποσότητα, από το anti-frizz προϊόν που έχετε επιλέξει, τόσο το καλύτερο. 

Σημαντικό προϊόν, η θερμοπροστατευτική κρέμα. Πρόκειται για ένα προϊόν που όχι απλά προστατεύει τα μαλλιά από την υγρασία, αλλά επιπλέον δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας στην τρίχα, ενάντια στην υγρασία. 

Τέλος, μην ξεχνάτε το παλιό, κλασικό tip που απαιτεί λακ και χτένα ή ακόμη και οδοντόβουρτσα. Ψεκάστε τη χτένα με λακ και χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας, πριν βγείτε στην υγρασία. Θα δείτε ότι δε θα ξεφύγει ούτε μία λεπτή τρίχα για να κάτσει άτσαλα στο χτένισμα σας. Να επιμένετε πάντα στις ρίζες των μαλλιών.

Extra Tip: Να είστε γενναιώδοροι με τη λακ, στα σημεία που έχετε φύτρες!

Μακιγιάζ

Όσον αφορά το μακιγιάζ, χρειάζεστε δύο προϊόντα, το primer, το προϊόν που ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας για να υποδεχθεί το μακιγιάζ και το setting spray, το μακιγιάζ που κλειδώνει το αποτέλεσμα που έχετε δημιουργήσει.

Προετοιμάζοντας την επιδερμίδα για να υποδεχθεί οποιοδήποτε προϊόν βάσης αλλά και σκιές, μάσκαρα, κραγιόν και στο τέλος κλειδώνοντας το look με ένα setting spray, σας εγγυόμαστε ότι το μακιγιάζ θα μείνει αναλλοίωτο όχι απλά για ώρες… αλλά για “μέρες”. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίοι επαγγελματίες makeup artists επιλέγουν τα δύο προϊόντα κατά την προετοιμασία αλλά και στο τέλος της δουλειάς τους. Είναι πραγματικά πολύτιμα, για αυτό μην τα προσπερνάτε.

SHARE