Φωτογραφία/instagram
Φωτογραφία/instagram
HYPERPIGMENTATION

Πανάδες και δυσχρωμίες δέρματος -Tips για σωστό μακιγιάζ


Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους, όμως με το μακιγιάζ υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε μία ομοιόμορφη βάση.

Σας έχει συμβεί ποτέ, να εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπό σας foundation και τα σημάδια να εξακολουθούν να είναι ορατά;

Είτε πρόκειται για σημάδια ακμής, για μαύρα στίγματα, για πανάδες και γενικότερα για δυχρωμίες δέρματος, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε κάποια βήματα και να είστε προσεχτικοί με το μακιγιάζ.

Για πολλές γυναίκες, η κάλυψη πανάδων και γενικότερα της υπερμελάγχρωσης μπορεί να είναι ένα δύσκολο κομμάτι στο μακιγιάζ και αυτό δικαιολογείται απόλυτα. Όμως, επιλέγοντας το σωστό foundation, concealer και ακολουθώντας συγκεκριμένες τεχνικές, είναι δυνατό να εξομαλυνθεί ο αποχρωματισμός με το μακιγιάζ… αν αυτός είναι ο στόχος σας φυσικά. 

Πώς να καλύψετε πανάδες και δυσχρωμίες με το μακιγιάζ. Ακολουθούν τέσσερις πολύτιμες συμβουλές.

Συμβουλή 1: Διορθώστε το χρώμα

Τα προϊόντα διόρθωσης χρωμάτων είναι εξαιρετικά για να αποχρωματίσετε την επιδερμίδα σας. Ωστόσο με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Επιλέξτε με βάση τον τόνο του δέρματός σας. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο έως ελαφρώς μαυρισμένο δέρμα, επιλέξτε μια πορτοκαλί απόχρωση για να εξουδετερώσετε τα σκοτεινά σημεία. Εάν είστε μαυρισμένοι ή έχετε απλά σκούρο δέρμα, το κόκκινο είναι εξαιρετικό για την εξάλειψη της σκουρόχρωμης υπερμελάγχρωσης ή της υπερμελάγχρωσης μετά την ακμή.

Συμβουλή 2: Γνωρίστε τους κάτω τόνους σας

Ενώ το concealer διόρθωσης χρώματος θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τη βάση σας, η επιλογή μιας βάσης που ταιριάζει με τους υποτόνους σας είναι το κλειδί για να έχετε την πιο φυσική εμφάνιση. Δεν είστε σίγουροι πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους σας; Ελέγξτε τις φλέβες σας. Εάν οι φλέβες στον καρπό σας είναι μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχετε ψυχρό τόνο. Εάν οι φλέβες σας φαίνονται ελαφρώς πράσινες ή λαδί, πιθανότατα έχετε έναν ζεστό τόνο. Εάν οι φλέβες σας είναι μπλε-πράσινες, πιθανότατα είστε ουδέτεροι.

Συμβουλή 3: Ψάξτε για έντονες χρωστικές

Για να καλύψετε πραγματικά τον αποχρωματισμό, αναζητήστε φόρμουλες foundation και concealer που έχουν χρωστικές ουσίες υψηλής απόδοσης. Ιδανικά, τα προϊόντα που θα προτιμήσετε, πρέπει να γράφουν “Full Coverage” κάλυψη.

Συμβουλή 4: Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να βάζουν το foundation πάνω από το concealer και μετά να το συμπληρώνουν με περισσότερη πούδρα και foundation. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος. Ο κανόνας “less is more” ισχύει στο 100%, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν βάσης, το οποίο όπως αναφέραμε παραπάνω, προσφέρει πλήρη κάλυψη. Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ στρώμα βάσης, με foundation και προσθέστε concealer όπου χρειάζεται. Θυμηθείτε: Είναι πάντα πιο εύκολο να προσθέσετε προϊόντα παρά να αφαιρείτε.

Ακολουθούν foundation με ενισχυμένες χρωστικές, για πλήρη κάλυψη:

YSL All Hours
Kylie Cosmetics Foundation
Estée Lauder, Double Wear
Sisley Paris, Phyto-Teint Percection
Bobbi Brown All Day Wear




SHARE