Πώς να κάνεις φυσικό look με κονσίλερ/Getty Images
Πώς να κάνεις φυσικό look με κονσίλερ
CONCEALER TIPS

Πώς θα κάνεις βάση προσώπου, μόνο με το concealer σου


Είναι η περίοδος που έχουμε μαυρισμένη επιδερμίδα και που το foundation είναι το τελευταίο καλλυντικό που θέλουμε να εφαρμόσουμε, στο πρόσωπό μας.

Με τη φυσικότητα να πρωταγωνιστεί την τελευταία δεκαετία, τα βαριά, super καλυπτικά foundations έχουν δώσει τη θέση τους σε light φόρμουλες, σε bb creams αλλά και σε αντηλιακά που περιέχουν χρώμα. Πρόκειται ουσιαστικά για προϊόντα βάσης που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η έντονη λάμψη.

Το concealer είναι ένα καλλυντικό απαραίτητο για τη δημιουργία βάσης και για την κάλυψη μαύρων κύκλων. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του, για να καλύψει ό,τι ατέλεια θέλουμε να καμουφλάρουμε.

Δεδομένου ότι θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε το concealer τοπικά και το δουλεύουμε όπου χρειάζεται.

Ξεκινάμε με ελάχιστη ποσότητα στο χέρι μας και δουλεύουμε με ένα flat πινέλο ή με το δάχτυλό μας. Δουλεύουμε αρχικά το προϊόν στο χέρι μας, για να βγουν οι χρωστικές και στη συνέχεια ξεκινάμε την εφαρμογή με την περιοχή των ματιών. 

Καλύπτουμε μαύρους κύκλους και τυχόν ατέλειες που υπάρχουν στην περιοχή των ματιών και συνεχίζουμε προς τα κάτω, στην περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα στις ρινοπαρειακές. Είναι το σημείο που εμφανίζουμε κόκκινα σημάδια, ενώ είναι έντονη και η εμφάνιση φλεβών, για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και δουλεύουμε την περιοχή με το concealer μας.

Ελέγχουμε στον καθρέφτη και αν χρειαστεί εφαρμόζουμε concealer, τοπικά, σε όποια σημεία παρατηρούμε δυσχρωμίες ή σημάδια, τα οποία θέλουμε να καλύψουμε.

Προσοχή! Η απόχρωση του concealer που δουλεύουμε σε όλο μας το πρόσωπο πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας μας. Αν το concealer μας είναι πιο ανοιχτό, καθώς θέλουμε να φωτίζουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, μπορούμε να το ανακατέψουμε με ελάχιστο από το foundation, μέχρι να το φέρουμε στον κατάλληλο τόνο.

SHARE