microblading
Φωτογραφία: Instagram/ @junybreeze
MICROBLENDING

Microblending: Τι πρέπει να ξέρεις για τη θεραπεία που υπόσχεται τέλεια φρύδια


Το microblending είναι μία ακόμη θεραπεία για την ενίσχυση του σχήματος του φρυδιού - μία εμμονή στον τομέα της ομορφιάς, τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτόν τον νέο κόσμο ομορφιάς που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, με τις μάσκες να είναι το top skincare προϊόν και τα zoom meetings να έχουν αλλάξει τον τρόπο που βαφόμαστε, η περιοχή των φρυδιών είναι ένα βασικό κομμάτι που κάθε γυναίκα -αλλά και ακρετοί άνδρες- προσέχει ιδιαίτερα και στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Φρύδια πυκνά, γεμάτα, που δείχνουν φυσικά.

Γνωρίζουμε ότι τα γεμάτα, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που ταιριάζουν σχεδόν σε όλους και έρχονται σε απόλυτη ισορροπία με τα υπόλοιπο πρόσωπο.

Τι πραγματικά περιλαμβάνει το microblending;

Το microblending (μια θεραπεία που μοιάζει με τατουάζ) θεωρείται πλέον ως η ημιμόνιμη θεραπεία φρυδιών για όποιον θέλει να γεμίσει αραιές περιοχές και να αντικαταστήσει τον όγκο που χάνεται φυσικά με την ηλικία. Για πολλούς, το microblending είναι μια εξαιρετική επιλογή: όταν γίνεται σωστά, είναι διακριτικό και μακράς διαρκείας. Για άλλους, δεν ανταποκρίνεται πάντα στις απαιτήσεις που έχουν. Γι' αυτό, όπως με κάθε θεραπεία, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πριν (κυριολεκτικά) μπείτε κάτω από το νυστέρι του microblending.

Τι είναι το microblending;

Παρόμοιο με το τατουάζ αλλά εντελώς πιο λεπτό, το microblending περιλαμβάνει το σχεδιασμό ημιμόνιμων «τριχών» χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά λεπτή λεπίδα τατουάζ.

Τι περιλαμβάνει το microblending;

Είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, με όλη τη θεραπεία να διαρκεί περίπου δύο ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος, αν και μέρος αυτού του χρόνου δαπανάται περιμένοντας την αναισθητική κρέμα να μουδιάσει την περιοχή.

Αναπόφευκτα, κάθε φορά που τίθεται το θέμα του microblending, τίθεται και το ζήτημα του πόνου. Πριν από τη θεραπεία, εφαρμόζεται μια παχύρρευστη κρέμα μουδιάσματος σε ολόκληρη την περιοχή των φρυδιών και συνήθως αφήνεται για περίπου 45 λεπτά, για να μείνει αρκετό χρόνο και να δράσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να υπάρχει ένα επίπεδο δυσφορίας. Η βελόνα του τατουάζ κάνει μόνο μια ρηχή τομή στο δέρμα, αυτό που μπορεί να είναι επώδυνο ωστόσο, είναι τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο ίδιο σημείο.

Προετοιμασία και φροντίδα μετά την θεραπεία

Η προετοιμασία πριν από το microblending είναι απαραίτητη: δύο εβδομάδες πριν από το ραντεβού σας, αποφύγετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα (όπως η ασπιρίνη) αλλά και κάποια συστατικά σε skincare προϊόντα (όπως η ρετινόλη) για να ελαχιστοποιήσετε τους μώλωπες και την αιμορραγία. Η πιο γνωστή συμβουλή για την περιποίηση της περιοχής, μετά τη θεραπεία είναι να κρατήσετε τα φρύδια σας στεγνά για τουλάχιστον 48 ώρες. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε πίλινγκ δέρματος ή ενεργών συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας στη γύρω περιοχή μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σας.

Τι πρέπει να περιμένετε;

Τα φρύδια θα φαίνονται αρκετά πιο σκούρα στην αρχή και μετά το χρώμα θα μαλακώσει έως και 40%. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, το αρχικό αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται λίγο έντονο, αλλά, να είστε σίγουροι, ξεθωριάζει σε ένα πιο φυσικό επίπεδο. Έτσι, όσο πιο λιπαρό το δέρμα σας, τόσο λιγότερο οριοθετημένες θα γίνονται οι τρίχες και τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσει το χρώμα. Θα χρειαστεί να κάνετε μία ακόμη θεραπεία μετά από έξι εβδομάδες, για συντήρηση  και τυχόν διορθώσεις. Το αποτέλεσμα του microblending διαρκεί περίπου 18 μήνες.

Μια τελευταία συμβουλή…

Όπως συμβαίνει με τους τατουάζ ή κάθε είδους επαγγελματία καλλυντικών, πάντα να κάνετε την έρευνά σας πριν επιλέξετε έναν τεχνικό microblending. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η δουλειά του καθενός έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.  Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από άλλους πελάτες και όταν νιώσετε 100% σίγουροι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλετε στα φρύδια σας, τότε κλείστε το ραντεβού σας.

SHARE