Γυναικεία πόδια
Φωτογραφία: Shutterstock
BIKINI WAX

Τι πρέπει να προσέξετε αν κάνετε μόνες σας αποτρίχωση στο μπικίνι


Η αποτρίχωση στο μπικίνι απασχολεί αρκετές γυναίκες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ξυραφάκι είναι η πιο ανώδυνη και εύκολη διαδικασία, ωστόσο, δεν έχει διάρκεια, αφού χρειάζεται να ξυριζόμαστε σχεδόν μέρα παρά μέρα.

Η χαλάουα, οι ταινίες κερί και το λέιζερ είναι εναλλακτικές μέθοδοι με άμεσο αποτέλεσμα που διαρκεί. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι επώδυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών.

Για να αποφύγουμε ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ερεθισμούς, σπυράκια ή ακόμα και τσούξιμο στην αποτριχωμένη περιοχή, επιβάλλεται να ακολουθήσουμε κάποια βήματα πριν αλλά και μετά την αποτρίχωση.

Προτείνεται την προηγούμενη ημέρα να έχουμε κάνει απολέπιση, με focus στα σημεία που θα αποτριχώσουμε.

Πριν ξεκινήσουμε την αποτρίχωση, καθαρίζουμε καλά την περιοχή και επιβεβαιώνουμε ότι το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι καθαρό, δεν έχει λήξει και δεν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.

Την ίδια μέρα της αποτρίχωσης αποφεύγουμε ενυδατικές που περιέχουν αρώματα και οινόπνευμα και προτιμούμε αγνά προϊόντα με φυσικά συστατικά.

Η τεχνική αποτρίχωσης είναι ίδια σε όλα τα προϊόντα, απλώνουμε το προϊόν κατά μήκος της τρίχας –με φορά ίδια της τρίχας, συνήθως από πάνω προς τα κάτω- και τραβάμε αντίθετα την ταινία ή την χαλάουα.

Αν μείνουν μερικές τρίχες, αποφεύγουμε να επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο ίδιο σημείο πολλές φορές, καθώς θα ερεθίσουμε την περιοχή. Συνεχίζουμε σε διαφορετικό σημείο και αν χρειαστεί αφαιρούμε σε αυτά τα σημεία αργότερα ή ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Αφού ολοκληρώσουμε την αποτρίχωση, απλώνουμε μια πλούσια λιπαρή κρέμα ή λάδι σώματος για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του κεριού και να καταπραΰνουμε το δέρμα.

SHARE