στιλάτες πλεξίδες
Οδηγίες για τέλειες πλεξίδες/ Φωτογραφία: @michellemdriscoll
ΠΛΕΞΙΔΕΣ

Οι πλεξίδες επιστρέφουν -Tutorials και οδηγίες για εντυπωσιακά, καλοκαιρινά χτενίσματα


Οι πλεξίδες μαλλιών είναι πιο εύκολες από ό,τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες.

Με ένα απλό google search ή μία αναζήτηση στο YouTube, οι προτάσεις και τα tutorials είναι εκατομμύρια και δείχνουν βήμα-βήμα πώς να πετύχουμε από την πιο απλή, μέχρι την πιο περίτεχνη πλεξίδα.

Είναι ένα χτένισμα κλασικό, διαχρονικό, αγαπημένο των celebrities, ιδανικό για καλοκαιρινές εμφανίσεις, για τις οποίες αναζητάμε ένα χαλαρό, ανάλαφρο στιλ. Και ενώ πολλές το έχουν συνδυάσει με girly hair look, ιδανικό για μικρά κορίτσια, οι πλεξίδες έχουν αποδείξει ότι ταιριάζουν ακόμη και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που στηρίζουν το κλασικό, preppy style.

Και ενώ αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο γνώριμα χτενίσματα, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που δεν είναι εξοικειωμένες με τις πλεξίδες

Για να μη χαθείτε στα εκατομμύρια tutorials και στις άπειρες οδηγίες που υπάρχουν, επιλέξαμε για εσάς 3 videos, τα οποία ακολουθούν οι περιγραφές αναλυτικά.

Θα μάθετε τρεις από τις πιο βασικές πλεξίδες, την κλασική, την ψαροκόκαλο-fishtail- και την διάσημη oλλανδική -dutch.

Πώς θα κάνετε την κλασική πλεξίδα:

Βήμα 1: Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας με μια βούρτσα και, αν χρειάζεται, εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα λαδιού μαλλιών.

Βήμα 2: Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία ίσα τμήματα στον αυχένα του λαιμού σας. Κρατήστε το δεξί τμήμα στο δεξί σας χέρι και το αριστερό τμήμα στο αριστερό σας χέρι.

Βήμα 3: Ξεκινήστε το πλέξιμο! Θα ξεκινήσετε διασχίζοντας το δεξί σκέλος πάνω από το κεντρικό σκέλος, έτσι ώστε τώρα να κάθεται στη μέση. Τώρα το πρώην δεξί σκέλος γίνεται το κεντρικό σκέλος και το πρώην κεντρικό σκέλος έχει φόρα προς τα δεξιά.

Στη συνέχεια, πάρτε το αριστερό σκέλος και διασχίστε τον στη μέση έτσι ώστε να γίνει το κεντρικό.

Βήμα 4: Συνεχίστε με αυτό το μοτίβο, φέρνοντας εναλλάξ το δεξί και το αριστερό τμήμα των μαλλιών στο κέντρο. Τέλος, στερεώστε την πλεξίδα με ελαστικό μαλλιών.

Πώς θα κάνετε την πλεξίδα ψαροκόκαλο-fishtail:

Βήμα 1: Βουρτσίστε τα μαλλιά σας, αποφασίστε από ποια πλευρά θέλετε την πλεξίδα σας και, στη συνέχεια, χωρίστε τα σε δύο ομοιόμορφα τμήματα.

Βήμα 2: Ένα fishtail είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται. Αυτό που κάνετε είναι να φέρνετε μία τούφα από το ένα τμήμα στο άλλο.

Ξεκινήστε χωρίζοντας τα μαλλιά σας στη μέση. Πιάστε μία τούφα από την έξω πλευρά του δεξιού τμήματος και φέρτε τη προς την εσωτερική πλευρά του αριστερού. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Συνεχίστε μέχρι το τέλος της πλεξίδας σας.

Βήμα 3: Αφού ολοκληρώσετε, τραβήξτε μικρά κομμάτια της πλεξίδας σας προς τα έξω, ώστε να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν περισσότερη ένταση στο hairstyle.

Πώς θα κάνετε την Ολλανδική πλεξίδα-dutch:

Βήμα 1: Διαχωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία ομοιόμορφα τμήματα.

Βήμα 2: Δημιουργήστε μια ολλανδική πλεξiδα με πλέξιμο των τμημάτων σε μοτίβο «αριστερά κάτω, δεξιά κάτω». Ξεκινήστε με τρεις τούφες από το κεντρικό τμήμα του κεφαλιού. Φέρτε μία τούφα από την αριστερή πλευρά κάτω από το κεντρικό κομμάτι -κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

Ύστερα από 3-4 φορές, συνεχίστε και με τα υπόλοιπα μαλλιά. Σκεφτείτε το σαν μια αντίστροφη γαλλική πλεξίδα.

Βήμα 3: Εάν περισσεύουν τούφες, στο τέλος απλώς πιέστε τις προς τα πάνω και κρύψτε τις μέσα στα μαλλιά σας.

SHARE