Καθημερινά λάθη που δημιουργούν βλάβες στα μαλλιά
Photo:Shutterstock
ΜΑΛΛΙΑ

Λαμπερά και υγιή μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις


Είναι γεγονός, τη μία ημέρα μπορεί να έχουμε υγιή, απαλά μαλλιά και την επόμενη να ξυπνήσουμε με σπασμένες άκρες και φριζάρισμα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. 

Πριν καν το καταλάβουμε, τα μαλλιά παρουσιάζουν σημάδια βλάβης, τα οποία γίνονται χειρότερα καθώς μεγαλώνουμε. Όσο μεγαλώνουμε, η αραίωση είναι το βασικό πρόβλημα, ενώ τα μαλλιά τείνουν να είναι πιο θαμπά και λιγότερο ενυδατωμένα. 

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε, να προλάβουμε οποιαδήποτε βλάβη. Ουσιαστικά εστιάζουμε στην αναζωογόνηση των μαλλιών και σταματούμε να κάνουμε κοινά λάθη, ακολουθώντας tips που προτείνουν κορυφαίοι hair stylists.

Λουσίματα: Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερο. Ιδανικά θα πρέπει να λούζεστε 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με τα συχνά λουσίματα ουσιαστικά απογυμνώνονται τα μαλλιά από τα φυσικά, προστατευτικά έλαια που τα διατηρούν λαμπερά και υγιή. 

Conditioner: Για να αποφύγετε τη λιπαρότητα, απλώστε μαλακτικό στις άκρες των μαλλιών. Αυτό είναι το σημείο που έχει ανάγκη από ενυδάτωση και όχι το τριχωτό της κεφαλής.

Ξεκινήστε με ελάχιστη ποσότητα και προσπαθήστε να την εφαρμόσετε ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά. 

Χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν και μαλακτικό για μεγάλο χρονικό διάστημα: Όπως συμβαίνει στη skincare ρουτίνα, έτσι και τα μαλλιά συνηθίζουν το σαμπουάν και το μαλακτικό, και στη συνέχεια τα προϊόντα αρχίζουν να αφήνουν πίσω τους υπόλειμματα.

Οι hair stylists προτείνουν να τα αλλάζουμε μία φορά κάθε μήνα για να αναζωογονούμε πλήρως τα μαλλιά.

Τα βουρτσίζετε τη λάθος στιγμή: Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο αδύναμα από τα ξηρά μαλλιά. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να τα βουρτσίζετε όσο είναι βρεγμένα

Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν το μπάνιο, λύστε τυχόν κόμπους και αφήστε τις ρίζες σας να πάρουν αέρα.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εφαρμόστε σωστά το μαλακτικό αλλά και τη μάσκα μαλλιών.

Λάθη στο styling: Εδώ υπάρχει μία τεράστια λίστα με λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι. Από την παράλειψη θερμοπροστατευτικού προϊόντος, που προστατεύει την τρίχα, μέχρι τη χρήση εξαρτημάτων styling-ψαλίδι, πρέσα, πιστολάκι-που ξεπερνούν τους 80-100 βαθμούς Κελσίου, που είναι η ιδανική θερμοκρασία.

SHARE