Μάτι γυναίκας με μακιγιάζ

Μακιγιάζ μετά τα 40: Πώς να βάλετε το μολύβι ματιών για να «φωτίσει» το βλέμμα και να μην δείχνει κουρασμένο

Μπορείτε με ένα μολύβι ματιών να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ξεκούραστο; η απάντηση είναι «ναι» και έχουμε την τεχνική μακιγιάζ για τις γυναίκες άνω των 40.

Όσο περνάνε τα χρόνια το μακιγιάζ μπορεί να αναδεικνύει στο πρόσωπό μας τις ατέλειες και τις λεπτές γραμμές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψετε τα πινέλα σας, αρκεί μόνο να προσαρμόσετε τις παλιές τεχνικές στις νέες σας ανάγκες.

Άλλωστε, το μακιγιάζ πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα με το αποτέλεσμα και να μας χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Σε ένα βίντεο στο Instagram που δημοσίευσε η Lauren Hale, ανακαλύψαμε μια νέα μέθοδο, ιδανική για γυναίκες άνω των 40, η οποία θα σας χαρίσει ξεκούραστο βλέμμα.

Πώς να βάλετε το μολύβι ματιών για να «φωτίσει» το βλέμμα και να μην δείχνει κουρασμένο

Στη λεζάντα του σχετικού βίντεο η influencer γράφει μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι το μαύρο eyeliner κακό, είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε μπορεί να κάνει τα ήδη γερασμένα μάτια μας να φαίνονται πολύ πιο βαριά και πεσμένα. Αντ 'αυτού, εφαρμόζοντας μαύρο (ή καφέ αν προτιμάτε) με αυτή τη νέα μέθοδο θα δώσετε στο μάτι μια πιο ανάλαφρη και πιο ανορθωμένη εμφάνιση».

Στο σχετικό video η influencer δοκιμάζει δύο τεχνικές. Αρχικά, στο αριστερό της μάτι ακολουθεί την «παλιά» τεχνική, δηλαδή βάζει μολύβι ματιών στο πάνω βλέφαρο αλλά και στο κάτω ενώ στο δεξί της μάτι, βάζει το μαύρο μολύβι στο πάνω βλέφαρο αλλά στην εσωτερική γραμμή.

Με αυτόν τον τρόπο, το μάτι δεν θα «βαρύνει» και δεν θα αναδειχθούν οι ρυτίδες ενώ παράλληλα το βλέμμα θα φαίνεται πιο φρέσκο και ξεκούραστο.

Δείτε το βίντεο για να δοκιμάσετε την τεχνική:

https://www.instagram.com/reel/C5pCk9ouxwa/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==