Τι να βάλεις στο πρόσωπό σου
Τι να βάλεις στο πρόσωπό σου/Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY TIP

Το μυστικό για ανανεωμένη επιδερμίδα κρύβεται μέσα στο ψυγείο σου


Το μυστικό για ανανεωμένη επιδερμίδα βρίσκεται μέσα στην κουζίνα μας.

Η παγοθεραπεία, δηλαδή η διαδικασία εφαρμογής πάγου στο πρόσωπό μας, είναι γνωστή σε πολλούς ως η πιο ανέξοδη μέθοδος για την περιποίηση του δέρματος. H Κέιτ Μος έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια πως το μυστικό της για ξεκούραστη επιδερμίδα πριν από κάθε φωτογράφιση, είναι να βουτά το πρόσωπό της μέσα σε παγάκια. Το ίδιο κάνει και η Ιρίνα Σάικ.

Εάν ξύπνησες νιώθοντας πρησμένο το πρόσωπό σου ή παρατήρησες ότι το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα θαμπό, όπως στην περίπτωση που δεν τρως υγιεινά ή δεν κοιμάσαι καλά, τότε η παγοθεραπεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Οι υποστηρικτές της περιποίησης προσώπου με πάγο, το λεγόμενο skin icing, προτείνουν να τυλίξεις τέσσερα ή πέντε παγάκια σε ένα μαλακό βαμβακερό πανί. Στη συνέχεια συνιστούν να κάνεις ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου με κυκλικές κινήσεις για ένα ή δύο λεπτά.

@mmaxie

Idk abt this one

♬ original sound - Multifandom

Αλλιώς μπορείς να δεις το παρακάτω beauty hack και να γεμίσεις το άδειο κραγιόν σου με πάγο, ώστε να το τοποθετήσεις κάτω από τα μάτια σου για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Το μυστικό για ανανεωμένη επιδερμίδα κρύβεται μέσα στο ψυγείο σου

Η κρυοθεραπεία κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετά λεπτά λέγεται πως έχει πολλά οφέλη -εκτός από το να μας δροσίσει όταν κάνει ζέστη. Ο πάγος μεταξύ άλλων καταπραΰνει, μειώνει το πρήξιμο και προσφέρει λάμψη.

Ποιος χρειάζεται highlighter όταν ένα παγάκι μπορεί να δώσει την ίδια λάμψη και μάλιστα δωρεάν; Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου, μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων και των ρυτίδων, επιτυγχάνοντας έτσι μία πιο λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Ο πάγος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται πιο λαμπερή. Είναι ιδανικός για πριν το μακιγιάζ και λειτουργεί σαν τόνερ. Αυτό που κάνει ο πάγος στην ουσία είναι το να ελαχιστοποιεί τους πόρους κάτω από το μακιγιάζ, με αποτέλεσμα το foundation να φαίνεται ομαλό και άψογο.

SHARE