Γυναίκα με λεοπάρ πανωφόρι
Φωτογραφία: Shutterstock
ANTIAGING TIPS FOR MATURE SKIN

Το skincare συστατικό που αναζωογονεί τις ώριμες επιδερμίδες -Μειώνει ορατά τα σημάδια γήρανσης


Υπάρχει άραγε κάποιος πιο δυνατός όρος στο skincare από την αντιγήρανση;

Ζώντας στο 2020, σε μία κοινωνία που δίνει αξία στη νεανική εμφάνιση, το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών αναζητά και επενδύει σε προϊόντα ενισχυμένα με αντιγηραντικά συστατικά που υπόσχονται αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν έχει βρεθεί ακόμα το προϊόν που μπορεί να αποτρέψει, να σταματήσει ή να αντιστρέψει πλήρως την φυσιολογική και φυσική διαδικασία γήρανσης που όλοι βιώνουμε. Επιπλέον, ο ρυθμός με τον οποίο το δέρμα δείχνει την ηλικία εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες: το DNA, το περιβάλλον, τις συνήθειες φροντίδας του δέρματος.

Στο skincare κομμάτι, η επιλογή και καθημερινή εφαρμογή -σε καθαρό πρόσωπο- της ιδανικής κρέμας με τα κατάλληλα συστατικά είναι το βασικό κομμάτι που πρέπει να μας απασχολεί σχετικά με την αντιγήρανση.

Γλυκολικό Οξύ

Ένα από τα δύο κύρια α-υδροξυ-οξέα (AHAs), το γλυκολικό οξύ, ένα χημικό απολεπιστικό που χρησιμοποιείται τακτικά σε προϊόντα, είναι σημαντικό αντιγηραντικό συστατικό, καθώς διαλύει τους δεσμούς μεταξύ των κυττάρων του δέρματος.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν σκουπίζετε το δέρμα σας, αφαιρείτε αυτά τα κύτταρα και αποκαλύπτετε ένα πιο φωτεινό, λείο δέρμα από κάτω.

Το γλυκολικό οξύ μειώνει ορατά τα σημάδια γήρανσης, ενώ βοηθάει και στον υπερχρωματισμό-χαρακτηριστικό των ώριμων επιδερμίδων- και στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Όπως συμβαίνει με κάθε συστατικό, έτσι και με το γλυκολικό οξύ, τα αποτελέσματά του διαφέρουν ανάλογα με τη συγκέντρωση που υπάρχει στο προϊόν που χρησιμοποιείτε.

Πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε νέου προϊόντος, κάνουμε πάντα test αν έχουμε αλλεργία σε κάποιο συστατικό του και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται για την εφαρμογή του. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι προϊόντα με γλυκολικό οξύ δεν προτείνονται για καθημερινή χρήση.

SHARE