γυναίκα με κορμάκι και φούστα Zara
Bringing sexy back /Φωτογραφία: Zara
SPRAY DEODOTANR

Αποσμητικά σε μορφή spray που διαρκούν για ώρες


Όλοι ιδρώνουμε— κάποιοι περισσότερο από άλλους.

Η επιλογή τρόπου αντιμετώπισης της εφίδρωσης (και των μυρωδιών που την συνοδεύουν) είναι καθαρά προσωπική. Αν προτιμάτε τις φόρμουλες σε μορφή σπρέι ή απλά θέλετε να αποχωριστείτε το στικ που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, τότε είστε στο σωστό άρθρο.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι το δραστικό συστατικό και στους δύο τύπους αντιιδρωτικών είναι συνήθως το ίδιο.

Ο ρόλος των αποσμητικών είναι να μειώσουν μειώσουν τη μυρωδιά αλλά και την ποσότητα του ιδρώτα, εμποδίζοντας ουσιαστικά τους αγωγούς του ιδρώτα λόγω του αλουμινίου που περιέχουν. Στην αγορά υπάρχουν επιλογές χωρίς αλουμίνιο, οι οποίες επισημαίνουν αυτό το χαρακτηριστικό τους, στην μπροστινή όψη της συσκευασίας. 

Ως λάτρης του αποσμητικού, έχω ξοδέψει ατελείωτες ώρες για να καταλήξω στα καλύτερα. Σε αυτό το άρθρο έχω συγκεντρώσει τα αποσμητικά σπρέι. 

Ανακαλύψτε τα και χαρίστε άπλετη φρεσκάδα στο σώμα σας, από τον πρώτο ψεκασμό. Είναι επιλογές που χρειάζεστε αυτή την περίοδο και κυρίως για τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο, τώρα που επιστρέφουμε στο πρόγραμμα μας.

Dove
bioten
Nivea
Noxzema for men
Sanex
lavera

Τι να ψάξετε σε ένα αποσμητικό σπρέι

Συστατικά

Πολλά αποσμητικά βασίζονται σε συστατικά όπως ορυκτά άλατα, αλουμίνιο για να προσφέρουν προστασία από τις οσμές και μπορεί να αρωματιστούν χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια ή συνθετικά αρώματα. Ορισμένα από αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι ερεθιστικά, επομένως φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα για πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες πριν αγοράσετε.

Προστασία μακράς διαρκείας

Τα περισσότερα αποσμητικά υπόσχονται προστασία από τις οσμές που διαρκεί από 12 έως 72 ώρες. Αν ψάχνετε για διαρκή κάλυψη, επιλέξτε προϊόν που αναφέρει προστασία μεταξύ 48 ή 72 ωρών. (Διαφορετικά, απλώς θυμηθείτε να ψεκαστείτε ξανά!)

Αντιιδρωτικό

Εάν ελπίζετε να μειώσετε τον ιδρώτα καθώς και την οσμή, ίσως θέλετε ένα αποσμητικό που περιγράφεται και ως αντιιδρωτικό. Δεν το κάνουν όλα τα αποσμητικά, οπότε φροντίστε να υπάρχει η λέξη "αντιιδρωτικό", είτε στο όνομα είτε στην περιγραφή του προϊόντος.

SHARE