Το μολύβι ματιών που αναδεικνύει το χρώμα τους
Το μολύβι ματιών που αναδεικνύει το χρώμα τους/ Φωτογραφία: Shutterstock
EYE PENCIL

Tο μολύβι ματιών που αναδεικνύει κάθε απόχρωση


Το μολύβι ματιών είναι το προϊόν που μπορεί να αλλάξει το σχήμα των ματιών μας.

Να το κάνει πιο αμυγδαλωτό, πιο μεγάλο, πιο έντονο αλλά και πιο σκιστό, πιο σαγηνευτικό. Αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και να αντιληφθούμε που και πώς πρέπει να το εφαρμόσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μακιγιάζ εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεφύγει από τις κλασικές επιλογές. Ένα καφέ, γκρι και μαύρο μολύβι είναι τα πασπαρτού καλλυντικά που έχουμε οι περισσότερες στο νεσεσέρ μας, ακόμη και όσες δεν προτιμούμε το έντονο μακιγιάζ. Εκτός όμως από αυτές τις βασικές αποχρώσεις σε μολύβια ματιών, υπάρχουν και οι πιο ιδιαίτερες, αυτές που δεν είναι τόσο συνηθισμένες και όμως τις προτιμούν κορυφαίοι makeup artists, πρωταγωνιστούν σε covers περιοδικών και σε editorials μόδας, στα looks των μοντέλων και είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Μία από αυτές που ταιριάζει σε κάθε σχήμα ματιού είναι το μπορντώ. Το μπορντώ μολύβι ματιών ταιριάζει σε καστανά, γαλανά, μελαχρινά, πράσινα, σε ό,τι απόχρωση ματιών μπορούμε να σκεφτούμε. Παρότι είναι μία σκούρα απόχρωση, το κόκκινο που έχει μέσα του δίνει φως στο μάτι, στο βλέμμα και αναδεικνύει τόσο αυτό, όσο και τον τόνο της επιδερμίδας.

Είναι μία απόχρωση που κυριαρχεί και στα social media σε looks influencers και το βλέπουμε να συνδυάζεται εύκολα. Με κόκκινα χείλη, με nude ή ροζ, με ζωηρά ζυγωματικά σε ροζ ή κοραλί απόχρωση αλλά και με έντονα κοψίματα σε απόχρωση του καφέ, μόνο του στις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων αλλά και με έντονες σκιές σε γήινες κυρίως αποχρώσεις στο άνω κινητό βλέφαρο.

Το μπορντώ μολύβι ματιών ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα καλλυντικό που χαρίζει εντυπωσιακό βλέμμα και μπορεί να φορεθεί τους χειμερινούς μήνες που αναζητάμε το πιο smokey look αλλά και το καλοκαίρι που η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι το βασικό χαρακτηριστικό στο πρόσωπό μας. 

Μόνο του ή με εντυπωσιακό μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο, το μπορντώ μολύβι θα δώσει βάθος στο βλέμμα, θα αναδείξει το χρώμα των ματιών και αναμφισβήτητα δε θα περάσει απαρατήρητο από κανέναν. 

Πειραματιστείτε και δείτε πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε στα μάτια σας. Δοκιμάστε το μόνο στις άνω ρίζες, σαν eyeliner ή κατά μήκος στις άνω και κάτω στη λογική ενός smokey look. Ανάλογα πώς θα το εφαρμόσετε θα αλλάξετε το σχήμα των ματιών σας και θα δημιουργήσετε διαφορετικό makeup look. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, θα είναι άκρως εντυπωσιακό και ιδιαίτερο.

Extra Tip: Αν δεν έχετε μπορντώ μολύβι ματιών χρησιμοποιήστε σκιά σε αντίστοιχη απόχρωση και εφαρμόστε την στο μάτι σας με ένα λεπτό πινέλο.

SHARE