προϊόντα ομορφιάς με αλόη
Φωτογραφία: Fleur Kaan/ Unsplash
SOS

4 φυσικές λύσεις για το ανεπιθύμητο σπυράκι που εμφανίστηκε εκεί που δεν το περίμενες


Η ακμή είναι μια κοινή δερματική ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 85% των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ενοχλητικά σπυράκια που κάποιες φορές μπορεί τρομερά δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

Αναμφισβήτητα οι θεραπείες - ιδιαίτερα αυτές που είναι με συνταγή ιατρών - μπορούν να σας απαλλάξουν από τα σπυράκια, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να φέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ερεθισμό και ξηρότητα του δέρματος.

Μία ακόμη εναλλακτική, την οποία ακολουθούν αρκετοί για να απαλλαγούν γρήγορα από τα σπυράκια, είναι οι φυσικές λύσεις.

Ακολουθούν οι 4 φυσικοί, πιο γνωστοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια γρήγορα.

1. Tea tree oil

Το έλαιο tea tree oil εξάγεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, το οποίο βρίσκεται στην Αυστραλία.

Είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπολεμά τα βακτήρια και να μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το tea tree oil είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αραιωθεί με άλλο έλαιο, που συνίσταται για εφαρμογή σε πρόσωπο.

2. Θεραπεία με αιθέρια έλαια

Εκτός από το έλαιο tea tree oil, πολλά άλλα αιθέρια έλαια με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απομάκρυνση των σπυριών.

Πρόσφατη επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι τα αιθέρια έλαια της κανέλας, του τριαντάφυλλου, της λεβάντας και του γαρύφαλλου καταπολεμούν βακτήρια που προκαλούν ακμή.

3. Εφαρμόστε πράσινο τσάι στο δέρμα

Πολλοί άνθρωποι πίνουν πράσινο τσάι για τα οφέλη του στην υγεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.

Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα στο αντιοξειδωτικό EGCG, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη φλεγμονή, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίου της ακμής, σε άτομα με δέρμα με τάση για ακμή Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλές φυσικές θεραπείες για την ακμή, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, ωστόσο μόνο λίγες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθούν.

4. Ενυδατώστε με αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα τροπικό φυτό με φύλλα που παράγουν ένα διαυγές τζελ.

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το τζελ αλόης έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων, στη μείωση της φλεγμονής και στην προαγωγή της επούλωσης των πληγών.

Εξαιτίας αυτού, είναι μια δημοφιλής θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, εξανθήματα, κοψίματα και εγκαύματα.

Η αλόη βέρα περιέχει λουπεόλη, σαλικυλικό οξύ, ουρικό άζωτο, κανελαμονικό οξύ, φαινόλες και θείο, τα οποία αναστέλλουν τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Ενώ το τζελ αλόης μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει τα σπυράκια από μόνο του, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες ή φάρμακα.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες, στηρίζονται σε έρευνες και μελέτες που έχουν δημοσιευθεί στο healthline.com

Σε κάθε περίπτωση, οι δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ακμή, πρέπει να αντιμετωπίζονται υπό τις οδηγίες ιατρών.

SHARE