Γυναίκα βάζει ορό στο πρόσωπο
Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY ROUTINE

Home Facial: Περιποιήσου μόνη την επιδερμίδα σου στο σπίτι, σαν skin expert


Η περιποίηση του προσώπου είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες στο σπίτι.

Αν έχουμε εξασφαλίσει τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς και έχουμε στη διάθεσή μας χρόνο, μπορούμε να απολαύσουμε μια ευεργετική εμπειρία για το δέρμα και την ψυχική μας διάθεση.

Κάθε γυναίκα μπορεί να βρει χρόνο μία φορά την εβδομάδα να κάνει facial στο σπίτι της και παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που πάνε την ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σε άλλο επίπεδο.

https://www.instagram.com/p/CDCLPNsjp4P/

Καθαρίστε καλά το δέρμα σας


Πριν κάνετε το οτιδήποτε, πρέπει να έχετε ένα εξαιρετικά καθαρό δέρμα.

Το double cleansing είναι μία μέθοδος που θα σας βοηθήσει να έχετε όσο το δυνατόν καθαρότερο δέρμα.

Καθαρίστε πρώτα την επιδερμίδα σας με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα λιγότερο λιπαρό καθαριστικό. Το καθαριστικό με βάση το λάδι θα αφαιρέσει το μακιγιάζ, τα προϊόντα και το σμήγμα, ενώ, ένα καθαριστικό με βάση το νερό θα καθαρίσει το δέρμα σας από βρωμιά ή ιδρώτα, αφήνοντάς σας με καθαρό δέρμα έτοιμο για τα επόμενα βήματα.

Η σημασία του ατμού


Εάν είστε λάτρης του facial, γνωρίζετε ότι οι περισσότερες περιποιήσεις περιλαμβάνουν κάποιο είδος διαδικασίας ατμού. Ο ατμός στο πρόσωπο σας βοηθά να ανοίξετε τους πόρους σας και να μαλακώσετε το πάνω στρώμα του δέρματός σας για να προχωρήσετε στην απολέπιση.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή ώστε να μην υπερθερμάνετε το δέρμα σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία (με ασφάλεια!). Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε το πρόσωπό σας πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό και να καλύψετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να παγιδεύσετε τον ατμό ή να μουλιάσετε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και να την βάλετε πάνω από το πρόσωπό σας, διασφαλίζοντας ότι το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό για να σας κάψει.

Απολέπιση για λείανση και λάμψη


Οποιοδήποτε καλό facial στο σπίτι (ή το πρόσωπο γενικά, εν προκειμένω) συμπεριλαμβάνει απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την αποκάλυψη του λαμπερού δέρματος.

Κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα με ένα χημικό ή ένα ενζυμικό scrub, εστιάζοντας σε προβληματικές περιοχές όπως η ζώνη Τ που συνήθως είναι λιπαρή ή έχει τους περισσότερους φραγμένους πόρους.

Μασάζ με μάσκα


Η μάσκα προσώπου ολοκληρώνει την εμπειρία της ενυδάτωσης. Μπορείτε να επιλέξετε όποια μάσκα θέλετε με βάση τις ανάγκες του δέρματός σας. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε, ότι η μάσκα με αποτοξινωτικά συστατικά θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πόρους σας, καθώς θα είναι ανοιχτοί μετά την απολέπιση.

Για να κάνετε την εμπειρία σας στο σπίτι να μοιάζει με spa, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με τη μάσκα σας για λίγα λεπτά. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

Αφήστε τη μάσκα για 15 έως 20 λεπτά.

Ενυδατώστε το δέρμα σας.
Ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά για να επιτευχθεί το λαμπερό πρόσωπο είναι το καλά ενυδατωμένο δέρμα με μια κορυφαία ενυδατική κρέμα. Μόλις αφαιρέσετε τη μάσκα, κλειδώστε την ενυδάτωση με τον αγαπημένο σας ορό και τέλος με την ενυδατική κρέμα.

Για να πάτε την ενυδάτωση ένα επίπεδο παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μασάζ προσώπου, όπως ένα ρολό νεφρίτη ή gua sha για να ενισχύσετε τα πλεονεκτήματα της ενυδατικής αλλά και της αναζωογόνησης που θα αισθανθείτε. Το μασάζ προσώπου είναι πραγματικά πολύ υγιές για τους μυς του προσώπου σας, ενώ προωθείται το κολλαγόνο και ενισχύεται η εναλλαγή των κυττάρων.

SHARE