Shutterstock
Shutterstock
SHEET MASK

Γιατί οι sheet masks είναι θησαυρός στην skincare ρουτίνα


Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας.

Γινόμαστε πιο τυπικές στην skincare ρουτίνα, επενδύουμε σε super ενυδατικά προϊόντα -άλλωστε είναι απαραίτητα για το φθινόπωρο που η θερμοκρασία πέφτει- ενώ, μέσα στην εβδομάδα, κάνουμε απολέπιση και μάσκα που ενισχύουν την υγιή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας.

Αν μέχρι σήμερα δεν έχετε εντάξει στην περιποίησή σας τις sheet masks ή αλλιώς τις μάσκες-φύλλα, να σας πούμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα στο skincare τομέα. Είναι, ίσως, το μόνο προϊόν που μπορεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνει απαλή και λαμπερή την επιδερμίδα, εξομαλύνοντας τις ρυτίδες.

Οι Κορεάτες τις περιγράφουν ως την απαραίτητη «τροφή» για το δέρμα, για να είναι λαμπερό.

Για ποιο λόγο, όμως, οι μάσκες είναι τόσο σπουδαίες;

Sheet Mask/Shutterstock
Sheet Mask/Shutterstock

Έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν τα συστατικά πάνω στο δέρμα, αυτά να εισχωρούν στις εσωτερικές στοιβάδες και έτσι να λαμβάνουμε τα μέγιστα οφέλη.

Οι περισσότερες μάσκες που κυκλοφορούν στην αγορά αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά που φωτίζουν, σφίγγουν, γεμίζουν τον τόνο του δέρματος και γενικά βελτιώνουν την επιδερμίδα.

Τις χρησιμοποιούμε πριν από κάποια έξοδό μας  -για να δείχνουμε εντυπωσιακές-, ωστόσο, μπορούμε να τις εντάξουμε στη skincare ρουτίνα μας και να κάνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ιδανικά μετά από απολέπιση.

Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη την ιδανική sheet mask, ακολουθούν κάποια δικά μας αγαπημένα προϊόντα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!


Nivea, Urban Skn Detox Sheet Mask


SUPERMASK, The Primer Mask/Διαθέσιμη στα Sephora


The Body Shop, Aloe Calm Hydration Sheet Mask


Garnier, Skin Naturals Hydra Bomb Serum Mask

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί τα gothic lips του οίκου Max Mara ήταν η καλύτερη makeup πινελιά στην Εβδομάδα Μόδας

Αυτό το nude κραγιόν ταιριάζει τέλεια στις γυναίκες άνω των 40