Candice Swanepoel, Gigi Hadid and Doutzen Kroes/Splash Image
Candice Swanepoel, Gigi Hadid and Doutzen Kroes/Splash Image
MAX MARA

Γιατί τα gothic lips του οίκου Max Mara ήταν η καλύτερη makeup πινελιά στην Εβδομάδα Μόδας


Το gothic style πάντα γοήτευε τη βιομηχανία της μόδας, ωστόσο τις τελευταίες δύο σεζόν όπως σας ανέφερα και σε πρόσφατο άρθρο μου, έχει την τιμητική του.

Οι σχεδιαστές αλλά και οι makeup artists έχουν ξεφύγει από τα cliché gothic looks. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συλλογή SS20 του οίκου Jeremy Scott αλλά και το δυναμικό makeup look του οίκου Max Mara.

Ένα glam goth beauty style ίσως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο μακιγιάζ, στις SS20 συλλογές.

Το δέρμα καθαρό και λαμπερό από ενυδάτωση, στα μάτια υπήρχαν μικροί υπαινιγμοί από λάμψεις, ενώ διάφορες αποχρώσεις μονοπωλούσαν το κινητό βλέφαρο, βγάζοντας προς τα έξω το χρώμα των ματιών των μοντέλων. Το focus ωστόσο έγινε στα χείλη, τα οποία ήταν βαμμένα σκούρα.

Κάποια μοντέλα είχαν μαύρα χείλη, ενώ κάποια ήταν σε burgundy αποχρώσεις.


Η makeup artist, Isamaya Ffrench χρησιμοποίησε μαύρο matte κραγιόν στα χείλη και έδωσε τη δυναμικότητα και τον έντονο χαρακτήρα που απαιτούσαν οι μοναδικές δημιουργίες του οίκου Max Mara.
 


Ιδιαίτερο, διαφορετικό, με έντονο gothic χαρακτήρα που διατηρούσε ωστόσο την κομψότητα και τη θηλυκότητα που απαιτεί το ύφος και το στιλ του συγκεκριμένου οίκου.

 

Gigi Hadid,Bella Hadid,Kaia Gerber/Splash Image
Gigi Hadid,Bella Hadid,Kaia Gerber/Splash Image

Το ερώτημα είναι πόσες από εμάς, τις σύγχρονες γυναίκες, το 2019 και το 2020 θα τολμήσουμε το gothic style και θα πούμε ναι στα μαύρα χείλη...

Διαβάστε ακόμη:

Punk is Back: To beauty style που μονοπωλεί τα catwalks τις τελευταίες δύο σεζόν