Γυναίκα με λευκό σακάκι
Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY INDUSTRY IN COVID-19

Όλα όσα άλλαξε ο COVID-19 στην ομορφιά -Ποια είναι πλέον τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης


Είναι λογικό μία πανδημία να καταφέρει να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά μας: να μας κάνει να επαναξιολογήσουμε τι είναι και τι δεν είναι σημαντικό στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης -και γενικότερα στη ζωή.

Για το 2020, στα «Essentials» ή αλλιώς «στα απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα» έρχονται εύλογα τα απολυμαντικά χεριών.

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε την δύναμη των καλλυντικών, τα οποία είναι απαραίτητα όχι μόνο στο να αποκτά κάθε γυναίκα το «ιδανικό» για εκείνη look, αλλά και στην τόνωση της ψυχολογίας της.

Ωστόσο, το 2020, εν μέσω της κρίσης του COVID-19, συνειδητοποιήσαμε ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας.

«Ιστορικά, οι πανδημίες ανάγκασαν τους ανθρώπους να ξεχάσουν το παρελθόν και να φανταστούν τον κόσμο τους εκ νέου», εξηγεί ο μυθιστοριογράφος Arundhati Roy σε πρόσφατο άρθρο στις Financial Times. Αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει.

Η υγεία στο επίκεντρο:
Σε μία παγκόσμια κρίση υγείας, αξιολογείται κάθε προϊόν, έτσι ώστε να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Ο COVID-19 ενισχύει το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε για την υγεία και το ανθρώπινο σώμα. Μας (υπεν)θυμίζει ότι η επιστήμη δεν είναι στατική και τα πρότυπα, ίσως, να πρέπει να αλλάξουν.

Η φύση θεραπεύει


Οι DIY συνταγές ομορφιάς είχαν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια καραντίνας. Πολλές γυναίκες επέστρεψαν στα παραδοσιακά «προϊόντα» ομορφιάς, αυτά που προτιμούσαν οι γιαγιάδες μας κι είχαν λαμπερή, υγιή όψη.

Όλο αυτό έφερε πολλές γυναίκες αλλά ακόμα και άνδρες πιο κοντά στη Μητέρα φύση και έτσι γεννήθηκε μία νέα στάση απέναντί της.

Η σημασία της βιωσιμότητας

Στην καραντίνα, προσπαθήσαμε να κάνουμε σωστή και όχι υπερβολική χρήση των προϊόντων, συμβάλλοντας, έτσι, στη μείωση των ρύπων και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας. Η ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω δε θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται στο 100% όταν η πανδημία λήξει. Το σημαντικό όμως είναι ότι όλοι, εν μέσω καραντίνας σκεφτήκαμε, αναλογιστήκαμε τι είναι σημαντικό και πώς μπορεί ο καθένας να προσφέρει με τον τρόπο του, για κάτι καλύτερο, για ένα καλύτερο μέλλον.

Στον καθένα κάτι μένει, σε άλλους μικρό, σε άλλους μεγαλύτερο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό πρέπει να κρατήσουμε!

SHARE