χέρια
Φωτογραφία: Unsplash/ David Fanuel
HAND CREAM

Με αυτές τις ενυδατικές κρέμες χεριών δεν θα χρειάζεσαι καν το άρωμά σου -Ενυδατώνουν και μυρίζουν υπέροχα


Η κρέμα χεριών για πολλούς είναι ένα συνηθισμένο, και ίσως ακόμη και περιττό, προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση αλλά και να έχουν μαζί τους, στην τσάντα τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας σκεφτούμε ότι: κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, τα χέρια μας περνούν πολλά, από το να πληκτρολογούμε σε υπολογιστές, να ανοίγουμε πόρτες μέχρι το συχνό πλύσιμο των χεριών ή την επίμονη εφαρμογή απολυμαντικού χεριών.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί τα χέρια σας είναι ξηρά και γιατί η υφή τους είναι άγρια!

Υπάρχουν αρκετές κρέμες χεριών, πολλές από τις οποίες έχουν τρομερό άρωμα.

Ένα συχνό ερώτημα είναι σε τι και αν διαφέρει η κρέμα χεριών από μία απλή λοσιόν σώματος.

Συνολικά, οι κρέμες χεριών περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση ενυδατικών ελαίων ή άλλων πιο ισχυρών συστατικών με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες από τις λοσιόν σώματος, που τείνουν να είναι υδαρείς. Ενώ οι λοσιόν σώματος λειτουργούν με τα φυσικά έλαια που ήδη δημιουργεί το σώμα μας, οι λοσιόν χεριών πρέπει να παρέχουν αυτή την υγρασία.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα χέρια, καθώς αλληλεπιδρούν συνεχώς με ερεθιστικά όπως σαπούνια, απορρυπαντικά και απολυμαντικά χεριών, με αποτέλεσμα να φθείρονται ακόμη περισσότερο. Επομένως, οι κρέμες χεριών έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν επιπλέον ενυδάτωση ειδικά για αυτήν την περιοχή, την οποία άλλα μέρη του σώματος μπορεί να βρουν πιο παχιά ή πλούσια.

Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε κρέμα χεριών;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να εφαρμόζετε κρέμα χεριών καθορίζεται από το πόσο καλή είναι η λειτουργία του δερματικού φραγμού σας. Εάν τα χέρια σας φαίνονται και τα αισθάνεστε ξηρά, έχετε έκζεμα ή κάνετε ένα επάγγελμα που είναι πολύ πρακτικό, τότε η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

Ποιο είναι το ιδανικό για την εφαρμογή κρέμας χεριών;

Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, θα πρέπει να βάζετε κρέμα χεριών για να αποκαθιστάτε τον φραγμό του δέρματος. Να ξέρετε ότι όταν το δέρμα είναι υγρό, οι ενυδατικές κρέμες απορροφώνται καλύτερα.

Αν το άρωμα είναι ένα χαρακτηριστικό που σας ενδιαφέρει στις κρέμες χεριών, στο κολάζ που ακολουθεί σας έχουμε προτάσεις για προϊόντα που μυρίζουν σα να φοράτε άρωμα!

L'Occitane Rose
Jo Malone Pomegranate
Byredo Baume
Fenty Beauty
The Body Shop Pink Grapefruit
Moroccan Oil
Sol de Janeiro
SHARE