χτενίσματα για γάμο
Instagram/ @paola_cossentino
THE HAIR LOOK

Καλεσμένη σε γάμο: Τα χτενίσματα που ταιριάζουν στα αέρινα summer looks


Έχουμε ήδη λάβει αρκετά καλέσματα για γάμους και βαφτίσεις αυτό το καλοκαίρι και ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν όταν διαλέγουμε το look είναι και το hair style που θα επιλέξουμε.

Η εποχή απαιτεί λιτότητα, έχουμε αφήσει στο παρελθόν τις υπερβολές και όλα θέλουμε να εκπέμπουν ανεπιτήδευτη και φυσική ομορφιά: από το αέρινο και δροσερό φόρεμα, μέχρι το απλό, με διακριτικές λάμψεις μακιγιάζ και το χαλαρό hairstyle που θα ολοκληρώσει την εμφάνισή μας.

Κάνοντας focus στα μαλλιά, μένουμε στους φυσικούς κυματισμούς και, αν χρειαστεί, τους ενισχύουμε ελαφρώς με κάποιο προϊόν styling, salt spray ή ακόμη και hair spray για να δώσουμε διάρκεια στο wavy look.

Updos

Τα updos είναι πάντα μία safe λύση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μας εξασφαλίζουν ότι δεν θα μας ζεσταίνουν περισσότερο. Επίσης είναι και πιο δύσκολο να χαλάσουν. Πιάνουμε απαλά τα μαλλιά μας ένα χαμηλό σινιόν και αφήνουμε μερικές τούφες να πέσουν ανέμελα στο πρόσωπο μας. Στηρίζουμε με τσιμπιδάκι ό,τι μας ενοχλεί. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι θέλουμε χαλαρά πιασίματα.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ένα updo με τα μαλλιά όλα πιασμένα επάνω. Πιο αυστηρό, πιο κλασικό, συνδυάζεται άψογα με έντονα χείλη στο μακιγιάζ ή ρετρό look, όπως eyeliner στο άνω κινητό βλέφαρο.

Half Updo

Εξίσου αγαπημένο και καλοκαιρινό, το χτένισμα με τα μαλλιά πιασμένα μισά επάνω. Εδώ δεν χρειάζεται να έχουμε ταλέντο. Με ένα μικρό κλαμεράκι, ιδανικά στην απόχρωση των μαλλιών μας, ή ακόμα και μερικά τσιμπιδάκια, πιάνουμε τούφες δεξιά και αριστερά από τα μαλλιά μας και τις στερεώνουμε πίσω, στο κέντρο. Το συγκεκριμένο χτένισμα ταιριάζει απόλυτα σε γυναίκες με αφέλειες, ενώ μπορεί να δείξει άψογο σε σπαστά αλλά και ίσια μαλλιά.

Μαλλιά ελεύθερα

Αν στην καθημερινότητα επιλέγουμε να κάνουμε σπαστά τα μαλλιά μας, για μία επίσημη εμφάνιση μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά κάνοντας ένα αυστηρό ίσιωμα. Δε θέλουμε όγκο, ενώ αποφύγετε και το hair spray, ώστε να μη χαλάσει η υφή των μαλλιών. Αντίθετα, ένα ενυδατικό λαθάκι στις άκρες θα δώσει τη λάμψη που χρειάζονται και θα τα ενυδατώσει σε βάθος.

Πλεξίδες

Οι πλεξίδες δεν είναι ένα απλό χτένισμα, μπορούν άνετα να υποστηρίξουν μία επίσημη εμφάνιση. Αν λοιπόν το outfit και η περίσταση το απαιτεί, επιλέγουμε από μία κλασική γαλλική, μέχρι ένα περίτεχνο χτένισμα -που θα χρειαστεί την τεχνική κάποιου hair stylist- γεμάτο πλεξίδες, για μία επίσημη και αέρινη καλοκαιρινή μας εμφάνιση. Στο άρθρο που ακολουθεί σας δίνουμε προτάσεις για πλεξίδες:

SHARE