Η Ιnes de la Fressage
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
AGELESS BEAUTY

Λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 50 - Oι skincare συνήθειες των Γαλλίδων και η αντίληψή τους για την ομορφιά


«Ageless beauty»: Οι Γαλλίδες έχουν δική τους προσέγγιση στην περιποίηση του δέρματος.

Δεν σπαταλούν μια περιουσία στα ρούχα, ωστόσο είναι περιποιημένες και stylish, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του γαλλικού στιλ. Παρά το ότι δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην περιποίηση της επιδερμίδας τους, καταφέρνουν να την διατηρούν λαμπερή και υγιή. 

Οι Γαλλίδες μαθαίνουν για την φροντίδα του δέρματος, ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους. Τα τελετουργικά ομορφιάς περνούν από γενιά σε γενιά. Όταν οι Γαλλίδες μπαίνουν στην εφηβεία τους, οι μητέρες τους τις καθοδηγούν στην skincare περιποίησή τους.

Μεγαλώνοντας, ξέρουν ότι δεν πρέπει να την παραλείψουν. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση προς τον εαυτό τους. Η συστηματική περιποίηση της επιδερμίδας καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου.

Shutterstock

Η πρόληψη λειτουργεί καλύτερα από τη διόρθωση

Στη Βόρεια Αμερική,οι γυναίκες τείνουν να αναζητούν διορθωτικές λύσεις (όπως πχ. ενέσιμες θεραπείες) μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή μη συστηματική περιποίηση του δέρματός τους στα νεανικά τους χρόνια. Οι Γαλλίδες, όμως, προτιμούν να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν.

Η Δρ Marie Drago, ιδρύτρια της Gallinée, αναφέρει: «Εάν ο καμβάς είναι καλός, δεν χρειάζεστε πολύ μακιγιάζ για να λάμψετε».

Προστασία από τον ήλιο

Oι Γαλλίδες ξέρουν πώς να απολαμβάνουν τον ήλιο και να προστατεύουν το δέρμα τους ταυτόχρονα. Το αντηλιακό είναι μέρος της περιποίησης του δέρματος -και το χρησιμοποιούν πιστά.

Αντιμετωπίζουν την περιποίηση του δέρματος, των μαλλιών και του σώματος ως μια ευχάριστη τελετή που ενισχύει τη ζωή. 

Η ηλικία μου είναι τα χρόνια που κατέκτησα

Τέλος, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πιο σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της αντίληψης που επικρατεί για την ηλικία. Στη Γαλλία, δεν δίνεται τόση έμφαση στο να φαίνεσαι νέος. Η Ann Morrison, γράφοντας στους The New York Times, παρατηρεί ότι οι Γαλλίδες φαίνεται να αγκαλιάζουν την ηλικία τους:

« Η μέση Γαλλίδα δεν θέλει να παρέμβει στο πέρασμα του χρόνου με botox, στα μάτια, στα χείλη και να αποκτήσει μία απελπισμένα «νεανική» εμφάνιση».

SHARE