Η Μέριλιν Μονρόε με πράσινο πουκάμισο και κόκκινο κραγιόν
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
MARYLIN MONROE

Μέριλιν Μονρόε: Το μυστικό της για ζουμερά χείλη και άλλα beauty tips από την αξέχαστη star


Αν πιστεύετε ότι οι σημερινοί stars διαθέτουν την απόλυτη γνώση γύρω από τα θέματα ομορφιάς, είστε γελασμένοι. 

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα beauty tips που γνώριζαν και εφάρμοζαν οι stars που πρωταγωνίστησαν στην old Hollywood εποχή. Οι celebrities εκείνης της εποχής έχουν μείνει στην ιστορία για το στιλ και την αίγλη τους, ενώ συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν έμπνευση -μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες που αντιγράφουν το στιλ τους ακόμα και σήμερα.

Μία από τις πιο γνωστές stars, το απόλυτο sex symbol θα λέγαμε, η Marilyn Monroe είχε καλά κρυμμένα δικά της μυστικά ομορφιάς.

Τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνεχώς, όμως μέχρι σήμερα η Marilyn Monroe εξακολουθεί να είναι beauty icon. Έχουν περάσει δεκαετίες από τον τραγικό θάνατό της, αλλά το στιλ και το ταπεραμέντο της, που απέπνεε γοητεία και αυτοπεποίθησή, συνεχίζουν να υπάρχουν.

Όσον αφορά στο κομμάτι της ομορφιάς, η Monroe ήταν συχνά μπροστά από την εποχή της. Προτιμούσε το ξηρό σαμπουάν -καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το dry shampoo, εφάρμοζε baby powder στις ρίζες της κάθε δύο μέρες- και συχνά ανέφερε ότι αποφεύγει το μπάνιο στον ήλιο, επικαλούμενη τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα της.

Χάρη στο New York Museum of Makeup και την έκθεση «Pink Jungle: 1950s Makeup in America», γνωρίζουμε ότι οι πρωινές και βραδινές συνήθειές της στην περιποίηση του δέρματος ήταν επίσης προοδευτικές. Ακριβώς όπως η  Audrey Hepburn, ο facialist της ήταν ο Ουγγρικής καταγωγής, ο Dr. Erno Laszlo. Το 1959 συνταγογράφησε στη Monroe μια λεπτομερή ρουτίνα δέρματος για να αντιμετωπίσει ένα από τα κύρια δερματικά της παράπονα: το ξηρό δέρμα.

Σύμφωνα με την Dr. Barbara Sturm, κορυφαία facialist που προτιμούν celebrities και όχι μόνο, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της Marilyn θα μπορούσε κάλλιστα να χειροτερέψει την ξηροδερμία της. Ο λόγος; Το toner, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά ενυδατικό και μη επιθετικό ή μπορεί να περιέχει επιθετικά οξέα και σκληρές αλκοόλες που βλάπτουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Ένα από τα βήματα της νυχτερινής περιποίησης ήταν και το double cleansing, με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και στη συνέχεια μια κρέμα καθαρισμού. 

Ωστόσο, η Dr. Barbara Sturm σχολίασε: Δεν συνιστώ διπλό καθαρισμό γιατί μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει το δέρμα σας και να αποδυναμώσει τις λειτουργίες του δερματικού φραγμού. Ένα καθαριστικό λαδιού είναι εντάξει για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών ή απλώς χρησιμοποιήστε την ενυδατική σας κρέμα και ένα βαμβάκι. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό το βήμα ταίριαζε απόλυτα στον τύπο επιδερμίδας της Marylin.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουνε ένα beauty tip που ακολουθούσε. Στο κομμάτι του μακιγιάζ, η Marylin για να κάνει τα χείλη της να φαίνονται πιο ζουμερά και γεμάτα, χρησιμοποιούσε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις lipstick και lipgloss. Στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών εφάρμοζε πιο σκούρες αποχρώσεις και στο εσωτερικό τους πιο ανοιχτούς τόνους και το αποτέλεσμα ήταν απλά εξαιρετικό.

SHARE