Το πρωτόκολλο περιποίησης για την περιοχή των ματιών
Φωτογραφία: Shutterstock
FOR YOUR EYES ONLY

Πώς να απαλλαγείτε από τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια -Βήμα βήμα το πρωτόκολλο περιποίησης


Ένα από τα πρώτα σημεία που μπορεί να παρατηρήσετε σημάδια γήρανσης είναι η περιοχή από τα μάτια

Καθώς μεγαλώνετε, είναι πιθανό να εμφανίσετε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση και μαύρους κύκλους κάτω και γύρω από τα μάτια.

Παρόλο που πολλές γυναίκες ανησυχούν για την εμφάνιση των ματιών τους, είναι πολύ σύνηθες, να καλύπτεται οποιαδήποτε ατέλεια με το μακιγιάζ, ενώ υπάρχουν θεραπείες που μπορούν πραγματικά, να αλλάξουν την όψη των ματιών σας.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, αν θέλετε μια πιο νεανική, σφριγηλή και φωτεινή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σας, είναι να μείνετε πιστοί σε μία skincare ρουτίνα που αφορά την περιποίηση των ματιών. 

Γιατί η περιποίηση των ματιών είναι σημαντική

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό. Έχει λιγότερους αδένες λιπαρότητας και λιγότερο κολλαγόνο σε σύγκριση με άλλες περιοχές του σώματος, γεγονός που το κάνει επιρρεπές σε ξηρότητα, θαμπάδα, χαλάρωση και ρυτίδες. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι λόγω εύθραυστων αιμοφόρων αγγείων ή κακής κυκλοφορίας κάτω από το δέρμα.

Λόγω της ευαίσθητης φύσης της περιοχής των ματιών, πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή προϊόντων και να στοχεύετε σε συστατικά που καλύπτουν τις ανάγκες.

Οι κρέμες ματιών είναι συχνά πιο παχύρρευστες και διαφέρουν σε συστατικά από τις κρέμες προσώπου. Ο λόγος είναι ότι τα προϊόντα ματιά, στοχεύουν να καταπολεμήσουν την ξηρότητα που τείνει να εμφανίζεται γύρω από τα μάτια. Επιπλέον είναι σχεδιασμένες για να είναι απαλές στο ευαίσθητο δέρμα. Περιέχουν ενεργά συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανησυχίες γύρω από τα μάτια. Για παράδειγμα, το οξείδιο της βιταμίνης Κ καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, ενώ η καφεΐνη μειώνει το πρήξιμο και τα πεπτίδια βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος.

Ας δούμε ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο περιποίησης ματιών

  • Επιλέξτε μια κρέμα ματιών που έχει σχεδιαστεί για τις συγκεκριμένες ανησυχίες σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κρέμα ματιών που σας ταιριάζει. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας καθώς και τυχόν ανησυχίες για το δέρμα που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή. 

  • Θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των ποδιών της χήνας;

Υπάρχουν κρέμες ματιών που ενυδατώνουν το δέρμα και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτοί οι τύποι κρεμών συχνά χρησιμοποιούν ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη και πεπτίδια για την άμεση καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. 

  • Tι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους

Η κάλυψη των κύκλων κάτω από τα μάτια με μακιγιάζ καλύπτει προσωρινά το πρόβλημα. Για να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία των μαύρων κύκλων, αναζητήστε μια κρέμα ματιών που συσφίγγει το δέρμα και χρησιμοποιεί οξείδιο της βιταμίνης Κ, το οποίο υποστηρίζει την κυκλοφορία και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και του αποχρωματισμού. Εάν θέλετε μια άμεση ενίσχυση της φωτεινότητας, μια κρέμα ματιών με μεταλλικά στοιχεία που αντανακλούν το φως μπορεί να σας βοηθήσει να καμουφλάρετε τους μαύρους κύκλους, ενώ τα ενεργά συστατικά θα βοηθήσουν στη μείωση εκ των έσω.

  • Πώς να απομακρύνετε το τοπικό πρήξιμο ή τη χαλάρωση κάτω από τα μάτια

Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό, είναι συνηθισμένη η κατακράτηση υγρών και η εμφάνιση πρηξίματος, χαλάρωσης κάτω από τα μάτια. Εάν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας ανησυχεί, αναζητήστε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη. Αυτό το συστατικό ουσιαστικά συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και δημιουργώντας μια πιο λεία εμφάνιση.

Πριν εφαρμόσετε προϊόντα στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι απαλλαγμένο από λιπαρότητα και ρύπους. Η χρήση ενός καθαριστικού σχεδιασμένου για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να διασφαλίσει ότι έχετε μια καθαρή, λεία επιφάνεια για την εφαρμογή άλλων προϊόντων περιποίησης δέρματος.

Φροντίστε να προσέχετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας και μην πλησιάζετε το καθαριστικό πολύ κοντά στα μάτια σας, καθώς μπορεί να ερεθίσει την περιοχή και να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα. Όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών, χρησιμοποιήστε ένα ντεμακιγιάζ που είναι ειδικά κατασκευασμένο για τα μάτια. Αυτοί οι τύποι προϊόντων τείνουν να είναι πιο ήπιοι στο ευαίσθητο δέρμα.

Απαλές κινήσεις όταν βάζετε κρέμα ματιών

Εφαρμόστε απαλά την κρέμα στην περιοχή των ματιών, αποφεύγοντας την άμεση επαφή με τα μάτια. Ένας τρόπος για να εφαρμόσετε κρέμα ματιών είναι να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα στο μεσαίο δάχτυλό σας και να χτυπήσετε απαλά το προϊόν κάτω από τα μάτια σας. Αυτή η απαλή κίνηση χτυπήματος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το τράβηγμα του δέρματος. Φροντίστε να δώσετε χρόνο στην κρέμα να απορροφηθεί πριν εφαρμόσετε άλλα προϊόντα.

SHARE