γυναίκα με λευκό πουκάμισο και μαύρο σακάκι
Φωτογραφία: Zara
HAIR GROWTH

Έλαιο δεντρολίβανου: Το συστατικό για την ανάπτυξη των μαλλιών με φυσικό τρόπο -Σε αυτά τα σαμπουάν θα το βρείτε


Στον κόσμο της περιποίησης μαλλιών, τα σαμπουάν είναι ίσως τα απαραίτητα προϊόντα, που πρέπει να έχουμε στο μπάνιο μας. 

Ένα καλό σαμπουάν δεν είναι απλά απαραίτητο για σωστή υγιεινή (απαλλάσσει τα μαλλιά σας από λιπαρότητα, βρωμιά και συσσώρευση προϊόντων), επιπλέον μπορεί να προσφέρει πολύτιμα συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής, να ενυδατώσει τις τρίχες, κάτι που βοηθά και στην ανάπτυξη τους.

Ένα από τα συστατικά που φημίζεται ως το έλαιο που ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και που συναντάμε σε πολλά σαμπουάν είναι το  λάδι ή εκχύλισμα δεντρολίβανου. Ουσιαστικά, μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, να δυναμώσει τα μαλλιά και να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τον κνησμό και νιφάδες. 

Μια μελέτη από το 2022 βρήκε στοιχεία ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η μελέτη ανέφερε ότι το έλαιο δεντρολίβανου είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το Minoxidil, ένα φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών, μετά από 6 εβδομάδες χρήσης.

Το έλαιο δεντρολίβανου (ένα κοινό συστατικό στα καθαριστικά σαμπουάν) μπορεί να λειτουργήσει ως αντιφλεγμονώδες, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να καταπραϋνει το τριχωτό της κεφαλής και, επομένως, να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα μαλλιά (και η τριχοφυΐα ) μπορεί να ανθίσει.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά σαμπουάν, τα οποία στα συστατικά τους περιέχουν έλαιο δενδρολίβανο. Διαβάζοντας κριτικές πελατών και δοκιμάζοντας κάποια από αυτά, καταλήξαμε σε μερικές προτάσεις, που αξίζουν την προσοχή σας.

Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις που ακολουθούν έχουν και άλλα πολύτιμα συστατικά για το τριχωτό της κεφαλής, διαθέτουν εξαιρετικό άρωμα, αφήνουν τα μαλλιά απαλά και δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας, ενώ προορίζονται για συχνή χρήση.r


Aveda Rosemary Mint
Bumble & Bumble Bb Sunday
AESOP VOLUMISING SHAMPOO
innisfree- My Hair Recipe Strength Shampoo
MIGUHARA - Anti Hair Loss Rosemary Shampoo

Αν αγαπάτε τα έλαια, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα έλαιο δενδρολίβανου και να το εφαρμόζετε στις ρίζες των μαλλιών σας, ως θεραπεία. Ακολουθούν τρεις προτάσεις που θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα.
Αφήστε το έλαιο να δράσει όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το πρωί.

Aveda
Kiehl;s
Weleda
SHARE