Γυναίκα με κόκκινο κραγιόν
Φωτογραφία: Shutterstock
THE RED LIPS

Οι τρεις κόκκινες αποχρώσεις κραγιόν που πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στο νεσεσέρ της


Πάντα θαυμάζω και απολαμβάνω την αυτοπεποίθηση που χαρίζει το κόκκινο κραγιόν στη γυναίκα που το φοράει. 

Το κόκκινο κραγιόν, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο βασικά makeup προϊόντα που ταιριάζει σε διαφορετικά γυναικεία στιλ και παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στην ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση της γυναίκας αυξάνεται, ενώ, αισθάνεται πιο όμορφη, πιο δυναμική.

Και φυσικά καμία μας δεν έχει μόνο ένα στο νεσεσέρ της. Πάντα εντοπίζουμε μια απόχρωση που δεν έχουμε και θέλουμε να εντάξουμε στη στη συλλογή μας, για να απογειώσουμε το κάθε makeup look.

Ποια είναι όμως τα 3 βασικά κόκκινα κραγιόν που δεν πρέπει να λείπουν από το γυναικείο νεσεσέρ;

Το κλασικό κόκκινο

Ίσως το πιο δύσκολο κραγιόν που καλούμαι να προσδιορίσω. Νομίζω ότι για κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό, όμως, μιλώντας την γλώσσα των makeup artist, η κλασική, κόκκινη απόχρωση είναι φωτεινή και έχει γυαλιστερή υφή, χωρίς όμως να περιέχει στρας. Με άλλα λόγια, θέλουμε ένα φωτεινό, ζωντανό κόκκινο, σε ενυδατική μορφή, για να γυαλίζουν διακριτικά τα χείλη μας.

Ματ πορτοκαλοκόκκινο

Τα credit πρέπει να δοθούν στην Victoria Beckham, γιατί μπορεί η ίδια να αγαπά τα nude χείλη, όμως, όταν συνεργάστηκε με τον οίκο ομορφιάς Estee Lauder δημιούργησε το απόλυτο ματ πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν. Ένα χρώμα με καλοκαιρινή διάθεση, που άνετα μπορεί να σταθεί και τον χειμώνα, λόγω της ματ υφής του. Δίνει χρώμα, φως στην εμφάνιση, απογειώνει κάθε τόνο δέρματος, ενώ με τίποτα δεν περνά απαρατήρητο.

Burgundy

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια δεν υπήρχαν ανοιχτόχρωμα κραγιόν στο νεσεσέρ μας. Την θέση τους είχαν πάρει τα σκούρα, σχεδόν γκόθικ κραγιόν. Αν ένα έμεινε και πρέπει να υπάρχει πάντα, είναι το κλασικό, σκούρο κόκκινο κραγιόν, που μοιάζει με το χρώμα του κόκκινου κρασιού. Ίσως η πιο wild and sexy απόχρωση που μπορεί επίσης να σταθεί χειμώνα, καλοκαίρι, παρόλη τη μουντή του διάθεση. Μόνο του ή συνδυασμένο με smokey look, το σκούρο, κόκκινο κραγιόν κλέβει πάντα τις εντυπώσεις ήδη από την εποχή της Belle Epoque.

SHARE