Γυναίκα με ροζ μπλούζα χαμογελά στον φακό
Γυναίκα με λαμπερό πρόσωπο/ Φωτογραφία:Shutterstock
ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Τι είναι το γλυκολικό οξύ και ποια τα οφέλη του στην επιδερμίδα


Σύμφωνα με τους skincare experts, το λαμπερό δέρμα σε κάθε ηλικία δεν είναι «ουτοπία».

Βασική προϋπόθεση για την απόκτησή του είναι μία ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας αλλά και θεραπείες που χαρίζουν ένα boost ενυδάτωσης.

Για παράδειγμα η χημική απολέπιση είναι μια διαδικασία που βοηθάει τρομερά το δέρμα. Και το γλυκολικό οξύ είναι το πιο δημοφιλές συστατικό που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι της περιποίησης

Το γλυκολικό οξύ αποτελείται από τα μικρότερα μόρια στην κατηγορία των α-υδροξυοξέων (AHA). Είναι ένα φυσικό συστατικό, αφού προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και έχει την ιδιότητα να διεισδύει πιο εύκολα στο δέρμα.

Είναι αναγνωρισμένο και αγαπημένο των δερματολόγων. Είναι ένα συστατικό που βοηθά μια θαμπή επιδερμίδα να λάμψει, ενώ, παράλληλα βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το γλυκολικό οξύ συμβάλλει και στη βελτίωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε τη νύχτα και το πρωί να φοράτε απαραιτήτως αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF.

Μην ξεχνάτε κάθε φορά που εφαρμόζετε ένα νέο προϊόν στην επιδερμίδα σας, να το δοκιμάζετε πρώτα. Μπορείτε να απλώσετε ελάχιστη ποσότητα πίσω από το αυτί σας ή στον εσωτερικό σας βραχίονα για να δείτε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει μετά από μία εβδομάδα το δέρμα φαίνεται πιο νεανικό, και σε δύο εβδομάδες, οι σκούρες κηλίδες μειώνονται αρκετά. Τέλος, σε τέσσερις εβδομάδες, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές ελαχιστοποιούνται.

Μήπως, λοιπόν, το γλυκολικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από τη skincare ρουτίνα σας;

Αν αναρωτιέστε ποια προϊόντα μπορείτε να εντάξετε στην ρουτίνα σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που ακολουθούν:

Frezyderm Volpaderm Aha Cream, Κρέμα Eνυδάτωσης και Ανανέωσης με ΑΗΑ για Πρόσωπο-Λαιμό
Frezyderm Volpaderm Aha Cream, Κρέμα Eνυδάτωσης και Ανανέωσης με ΑΗΑ για Πρόσωπο-Λαιμό
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - The Ordinary
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - The Ordinary
Youth To The People's Kombucha + 11 Percent AHA Exfoliation Power Toner
Youth To The People's Kombucha + 11 Percent AHA Exfoliation Power Toner
SHARE