shutterstock
shutterstock
SKINCARE TIPS

Το απαραίτητο έλαιο για λείο και λαμπερό δέρμα -Θεωρείται το super food της επιδερμίδας


Υπάρχουν πολλά φυσικά έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας, στο μακιγιάζ και κυρίως στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Το argan oil ή αργανέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα που συνιστούν ακόμα και δερματολόγοι να το εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Και το συγκεκριμένο έλαιο δεν είναι άγνωστο, αντιθέτως είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες στην καθημερινή τους περιποίηση.

Οι χρήσεις του πολλές και ιδανικές για το σώμα, τα μαλλιά αλλά και το πρόσωπο. Κάποια από τα οφέλη που προσφέρει και αποτελεί πρώτο στην προτίμηση μαζί με το υαλουρονικό οξύ είναι ότι χαρίζει λάμψη και βοηθάει στην ενυδάτωση.

Ας δούμε όμως αναλυτικά για ποιο λόγο το argan oil θεωρείται πολύτιμο έλαιο και είναι ευρέως γνωστό.

shutterstock
shutterstock

Skin experts το περιγράφουν ως super food της επιδερμίδας. Ο λόγος είναι  ότι είναι εμπλουτισμένο με πολύτιμα συστατικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη E, Ω-3 λιπαρά οξέα. 

Επιπλέον το argan oil φημίζεται για την ενυδάτωση που προσφέρει ακόμη και στα πιο ξηρά δέρματα. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δείτε το σώμα σας super λαμπερό.

Θα πρέπει να ακόμη να αναφέρουμε ότι είναι το ιδανικό, ενυδατικό προϊόν με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και στο κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα, άφοβα. Γι αυτό άλλωστε αρκετές γυναίκες δεν το αλλάζουν και δεν το βγάζουν από την καθημερινή τους περιποίηση.

 

Αυτό που αναζητάμε οι περισσότερες γυναίκες στην περιποίηση του προσώπου είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε να μη φράζουν τους πόρους μας, να μπορεί η επιδερμίδα μας να αναπνέει και η συγκεκριμένη ιδιότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει το argan oil. Όσες γυναίκες λοιπόν αποφεύγουν να χρησιμοποιούν λάδι στο πρόσωπό τους καθώς φοβούνται μην τους συμβεί κάτι τέτοιο, με το αργανέλαιο δεν έχουν παρά να το δοκμάσουν.

Μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας στην επιδερμίδα και έτσι αποτρέπει την ακμή. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή της ακμής και η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση σημαδιών. Είναι κατάλληλο ακόμα και σε άτομα με ευαίσθητες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση.

Τέλος έχουν γίνει μελέτες και έχει αποδειχθεί ότι το argan oil έχει αντιγηραντική δράση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχονται.

shutterstock
shutterstock

Και αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας θα σας πούμε ότι μπορείτε να το εφαρμόζετε ως ορό, serum πριν την ενυδατική σας πάντα σε καθαρό δέρμα. Επίσης είναι ιδανικό για ενυδάτωση στο σώμα αλλά και στα μαλλιά. Δοκιμάστε να το εφαρμόσετε από τις ρίζες έως τις άκρες, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα για λίγες ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν. Είναι η ιδανική μάσκα και χαρίζει λεία και λαμπερά μαλλιά.

Αν σας αρέσουν οι DIY συνταγές το συγκεκριμένο έλαιο δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου σας.

Διαβάστε επίσης: Το λάθος που κάνεις, κάθε πρωί, όταν πλένεις το πρόσωπό σου και αφαιρείς τη λάμψη

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο