Γυναίκα με καρέ μαλλιά
Φωτογραφία: Shutterstock
THE 90's BOWL CUT

Bowl Cut: Το κούρεμα από τα 90s που θα λατρέψουν οι γυναίκες άνω των 50 και όχι μόνο


Δεν είμαστε λίγοι εμείς που νιώθουμε μια μικρή νοσταλγία για τα 90’s.

30 χρόνια μετά, βλέπουμε τάσεις που αναδύθηκαν σε εκείνη την δεκαετία να εμφανίζονται ξανά στον ορίζοντα της μόδας και της ομορφιάς.

Τι επικρατούσε στον τομέα της δεύτερης, θυμάστε;

Το χρωματιστό eyeliner, τα έντονα φιλαρίσματα που δημιουργούσαν απίστευτο όγκο στις ρίζες των μαλλιών, τα έντονα νύχια σε νέον αποχρώσεις, και φυσικά, τα ιδιαίτερα ανδρόγυνα hair looks που χάριζαν ιδιαίτερο στιλ σε όποια γυναίκα τα τολμούσε.

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα κουρέματα των 90’s, υπήρχε φυσικά και το γνωστό bowl cut.

Για τους νεότερους, μία έρευνα στο Ιnstagram και γενικότερα στα social media, με το hashtag #bowlcut θα σας γεμίσει εικόνες, όμοιες με εκείνες του Leonardo DiCaprio στο «Romeo + Juliet», το 1996, αλλά και του Will Friedle στο «Boy Meets World».

Yπήρξε ένα hairstyle ιδιαιτέρως δημοφιλές στα αγόρια την δεκαετία του '90 και του '00.

Ουσιαστικά, απαιτούσε τον χωρισμό των μαλλιών στη μέση, ώστε τα μπροστινά σκέλη να πέφτουν προς τα εμπρός, δημιουργώντας ένα εφέ κουρτίνας γύρω από το πρόσωπο και δίνοντας στο μέτωπό τους αέρα για να λάμψει.

Το bowl cut, λοιπόν, επανέρχεται δυναμικά στις τάσεις και ήδη στην Αμερική, οι γυναίκες άνω των 50 που έχουν την τάση να προτιμούν τα ανδρόγυνα κουρέματα, το επιλέγουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ένα κούρεμα αρκετά stylish και ταιριάζει απόλυτα σε γυναίκες άνω των 50 αλλά και όχι μόνο.

Εκκεντρικό, δυναμικό, με αέρα 90’s, σίγουρα θα το δούμε ακόμα πιο έντονα τους επόμενους μήνες στο Ιnstagram feed μας και ίσως μπούμε στον πειρασμό να το υιοθετήσουμε.

SHARE