Γυναίκα με κίτρινο πουλόβερ και καστανά φρύδια
Φωτογραφία: Shutterstock
ΦΡΥΔΙΑ

Άνοιξε το χρώμα των φρυδιών σου: Η κίνηση-ματ που θα αλλάξει το βλέμμα


Τα πυκνά και τονισμένα φρύδια, είναι, ίσως, η πιο δυνατή τάση στον τομέα της ομορφιάς, την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, κάτι που πάντα πρέπει να έχουμε κατά νου οι beauty editors, είναι ότι τα beauty trends «δεν είναι για όλους». Με άλλα λόγια, δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες το χρωματιστό, φαρδύ eyeliner, τα έντονα βαμμένα χείλη, οι παστέλ σκιές ή τα τονισμένα φρύδια.

Κάθε γυναίκα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, καλείται να προσαρμόσει το μακιγιάζ στα μέτρα της. Δεν μπορεί κάθε γυναίκα να έχει πυκνά, τονισμένα φρύδια, γιατί απλά δεν ταιριάζουν σε όλες. Δεν έχουμε όλες οι γυναίκες τα ίδια χαρακτηριστικά, για να ταιριάζουν τα ίδια, σε όλες μας.

Και όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχουν γυναίκες που δεν τους ταιριάζουν τα πυκνά φρύδια, τα έντονα βαμμένα. Πηγαίνοντας μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 90, βρίσκουμε τα τοξοειδή φρύδια. Ένα στιλ φρυδιού που για πολλές γυναίκες είναι απαγορευτικό, λόγω των σημερινών τάσεων, όμως, σε κάποιες ταιριάζει. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Το 2021,λοιπόν, έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν βαμμένα, τονισμένα φρύδια, με αποτέλεσμα πολλές να δείχνουν πιο άγριες. Όταν τα φρύδια τονίζονται και γίνονται το βασικό χαρακτηριστικό του προσώπου, η έκφραση γίνεται πιο δυνατή, το βλέμμα πιο εντυπωσιακό και αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν εναρμονίζονται, υπάρχει περίπτωση το πρόσωπο να δείχνει πιο άγριο.

Ίσως, λοιπόν, κάποιες γυναίκες να πρέπει να δοκιμάσουν να ανοίξουν και όχι να κάνουν πιο σκούρο το χρώμα των φρυδιών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ξανθές ή οι πιο καστανές γυναίκες, αυτές με ανοιχτό τόνο δέρματος.

Τα καστανά, μελί φρύδια ίσως εναρμονίζονται καλύτερα με τα χρώματα της επιδερμίδας και των μαλλιών τους. Ενώ αν επιλέξουν πιο φαρδύ σχήμα, αυτομάτως και αυτό δεν θα δείχνει τόσο έντονο, τόσο άγριο.

Καμία γυναίκα λοιπόν, δεν πρέπει να πέφτει στην «παγίδα» των τάσεων ομορφιάς ή μόδας. Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά μας, τι μας ταιριάζει και τι όχι και να προσαρμόζουμε τις τάσεις. 

Τα έντονα, πυκνά φρύδια είναι δυνατή τάση, όμως, μερικές ίσως χρειάζεται να επιλέξουμε μερικούς τόνους πιο ανοιχτούς και όχι σκούρους, για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

SHARE