στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
OCTOPUS HAIRCUT

Octopus haircut: Η νέα τάση που δίνει όγκο στα μαλλιά και χαρίζει ανάλαφρη κίνηση


Νέα χρονιά και μια νέα τάση στα μαλλιά έκανε την εμφάνισή της.

Κάθε λίγο, νέες τάσεις ξεπηδούν από τη μόδα, την ομορφιά, τη διακόσμηση κ.α.

Το νέο haircut trend ξεκίνησε πριν λίγο καιρό από το TikTok και φαίνεται πώς θα κατακτήσει τον κόσμο της ομορφιάς και των μαλλιών.

Ο λόγος για το «octopus haircut», ένα νέο κούρεμα που κάνει ήδη θραύση στα social media και οι fashionista σε όλο τον κόσμο το δοκιμάζουν μανιωδώς.

Και μπορεί το όνομά του να ακούγεται παράξενο, το ίδιο το hairstyle όμως δεν είναι και τόσο.

Σύμφωνα με το Popsugar, είναι μια πιο στιλάτη εκδοχή του γνωστού μας shag και μπορούμε να πούμε ότι είναι μια ανανεωμένη βερσιόν του iconic 90s «Rachel haircut».

Το νέο hair trend κάνει ήδη buzz σε Instagram, Pinterest και TikTok και μας έρχεται από την Ιαπωνία και την Κορέα. Πρόκειται στην ουσία για μια μοντέρνα εναλλακτική του παραδοσιακού, μακριού layered μαλλιού.

Έχει έντονη υφή με πιο κοντά layers στο πάνω μέρος του κεφαλιού ενώ παράλληλα διατηρεί το μήκος και τον όγκο του. Ακόμη, τα πιο λεπτά και πιο μακριά μήκη στιλιζάρονται από κάτω προς τα πάνω. Τα έντονα φιλαρίσματα είναι αυτά που δίνουν κίνηση και σχήμα στα μαλλιά.

Τα layers αναμειγνύονται μεταξύ τους και αυτή είναι η διαφορά με το mullet style. Με το octopus haircut μπορείς να υιοθετήσεις και curtain bangs, που ταιριάζουν με την ασυμμετρία τους και πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Είναι τέλειο για κάποια που θέλει όγκο και πιο αδόμητα, πυκνά μαλλιά. Ακόμη, είναι ιδανικό για κοντά προς μεσαία μήκη και ίσια ή κυματιστά/σπαστά μαλλιά.

SHARE