Κάια Γκέρμπερ
Φωτογραφία: Instagram/ @kaiagerber
THE NEUTRAL LOOK

Πώς θα δημιουργήσεις το απόλυτο neutral makeup look της σεζόν, step by step


Όταν θέλετε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας φυσικό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Πρώτον, είναι σημαντικό να αποφασίσετε με ποια ουδέτερα χρώματα θέλετε να δουλέψετε, είτε είναι ροδακινί-καφέ ή ροζ-μπεζ. Μια τέτοια χρωματική παλέτα στα μάτια, το πρόσωπο και τα χείλη θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα monochromatic look, που είναι ιδανικό για να υιοθετήσετε το λεγόμενο neutral makeup style.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία, τα σωστά πινέλα, τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις τεχνικές εφαρμογής και ανάμειξης. Για να πετύχουμε το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα πρέπει να δουλέψουμε σωστά τα προϊόντα μακιγιάζ στο πρόσωπο, έτσι ώστε να ενσωματωθούν με την επιδερμίδα και να «σβήσουν» φυσικά, ώστε για να είναι έντονο το αποτέλεσμα.

Για να πετύχουμε το ιδανικό neutral makeup look χρειαζόμαστε μόλις έξι προϊόντα.

H beauty editor αποκαλύπτει το δικό της αγαπημένο φυσικό makeup style.

Step 1: Μάτια

Ένα lip tint δίνει αμέσως λίγο χρώμα στο καπάκι των ματιών και λειτουργεί ως εξαιρετική εναλλακτική λύση στη σκιά. Εφαρμόζεται εύκολα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να το ταμπονάρετε και να το ανακατέψετε στα βλέφαρα. Στέκεται και μόνο του, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως βάση της σκιάς, για να είναι πιο σταθερή.

Αφού εφαρμόσω το lip tint, ακολουθούν οι σκιές. Επιλέγω πάντα δύο αποχρώσεις, μία ανοιχτή και μία σκούρα. Η ανοιχτή τοποθετείται σε όλο το κινητό βλέφαρο, ενώ η σκούρα στη γωνία. Με ένα καλό, φουντωτό πινέλο ματιών ντεγκραντάρω με ανοδική φορά τη σκούρα σκιά στο βλέφαρο μου, έτσι ώστε να σβήσει και να έχει το φυσικό αποτέλεσμα που θέλω.

Ελάχιστη λάμψη -highlighter- στις εσωτερικές γωνίες βοηθάει πάντα να είναι πιο έντονο και εντυπωσιακό το βλέμμα.

Τέλος η mascara είναι απαραίτητη να ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών.

Step 2: Complexion

Ξεκινάω πάντα με τα μάτια και ο λόγος είναι απλός. Μόλις ολοκληρώσω το μακιγιάζ ματιών, καθαρίζω το πρόσωπό μου, ώστε να είναι πεντακάθαρο όταν εφαρμόσω τη βάση.

Όταν κάνω φυσικό μακιγιάζ αποφεύγω το foundation. Προτιμώ το concealer, το οποίο εφαρμόζω μόνο στους μαύρους κύκλους και σε σημάδια που ίσως να έχω στο πρόσωπό μου. Επιπλέον, με ένα κρεμώδες ρουζ τονίζω τα ζυγωματικά μου και δημιουργώ διακριτικές γωνίες για να αναδείξω τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου.

Αγαπημένο concealer:

Step 3: Lips

Επιλέγω το φυσικό κραγιόν που θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ μου -στο τέλος, πάντα εφαρμόζω και ελάχιστη ποσότητα του ίδιου κραγιόν και στο κέντρο των μήλων μου. Είναι ένα tip που ακολουθεί τη λογική του monochromatic look και δημιουργεί την τέλεια ισορροπία στο μακιγιάζ μου.

Το απόλυτο combo για φυσικά χείλη:

SHARE