Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

3 τρόποι που κάνουν το λευκό πουκάμισο να δείχνει μοντέρνο και νεανικό -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY αλλά η επικοινωνία μας δεν σταματά ποτέ, καθώς καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. 

Θα ήθελα να σας επισημάνω να προσέξετε ιδιαίτερα τις αγορές σας την άνοιξη γιατί συνήθως μια τέτοια εποχή μάς ξεσηκώνει και ...το ρίχνουμε έξω! Υπολογίστε σωστά το τι χρειάζεστε κι αν θέλετε να αγόρασε ρούχα για τις «υποχρεώσεις» σας (γάμους, βαπτίσεις), φροντίστε να μην τα αφήσετε αναξιοποίητα. Σας υποσχέθηκα ότι θα κάνουμε μικρά αφιερώματα με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φορέσουμε κάτι.

Με πρόλαβε η παρακάτω ερώτηση που μου ήρθε στο mail!

Π.Τ: Πελαγία θα ήθελα την συμβουλή σου! Με ποιους τρόπους πιστεύεις ότι μπορώ ένα κάνω ένα απλό λευκό πουκάμισο να δείχνει πιο μοντέρνο και νεανικό; Εχω 2-3 στην ντουλαπα μου αλλά πάντα τα συνδυάζω με ένα απλό παντελόνι.

Κορίτσια το λευκό πουκάμισο θα το πρότεινα με τρεις τρόπους:

1) The Cindy Crawford way: Μπότες, τζιν, ζώνη και casual στιλ ή με 80s στοιχεία

 

 

 

2) The Carolina Herrera way: Mε φούστα midi ή maxi, πολύ chic και πολύ κλασάτο για μια προσεγμένη εμφάνιση. Δεν είναι ανάγκη να είναι grande, μπορείς, απλά, να το συνδυάσεις με μια φούστα που ήδη έχεις.

3) The Kate Moss way: Με λευκό παντελόνι και ανοιχτό, τα μαλλιά σε χαμηλό κότσο ή κάτω, ανέμελα.

 

 

Χ.Π: Με λένε Χρύσα, είμαι 55 ετών, έχω ύψος 1,62 και βάρος 70 κιλά. Θα ήθελα να αγοράσω ένα τζιν παντελόνι! Τι στιλ πιστεύεις θα με κολακέψει περισσότερο; Ευχαριστώ πολύ!

Σίγουρα το skinny δεν είναι μια ασφαλής επιλογή, όπως πιστεύουμε. Θα έλεγα σε ίσια γραμμή με μήκος στον αστράγαλο ή μακρύ flare, να μην φαίνεται το παπούτσι.

 

 

Πελαγία, είμαι καλεσμένη σε μια επίσημη εκδήλωση σε λίγες ημέρες. Το μεγαλύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, αλλά ο καιρός δεν εχει ακόμα ξεκάθαρες προθέσεις. Δεν θέλω να εμφανιστώ πολύ χειμωνιάτικη, αλλά ούτε και πολύ ανοιξιάτικη γιατί ξέρω ότι θα κρυώνω. Τι με συμβουλεύεις να φορέσω; Είμαι 35 ετών! Σοφία.

Αγαπητή Σοφία, αγαπώ το Parisian style μέχρι τελικής πτώσεως! Θεωρώ ότι έχει πολλή φινέτσα και άνεση. Σου προτείνω ένα φόρεμα με έντονα χρώματα που μπορείς να χαρείς και μετά το event. Σχετικά με την αναλογία άνοιξης και καλοκαιριού, είναι ιδανικό.

 

 

 

 

Συγχαρητήρια για την σελίδα σας. Είμαι 45 ετών, 1.62 και 52 κιλά. Θα ήθελα να μου πείτε τι να προτιμώ και τι να αποφεύγω στο ντύσιμό μου σε ό,τι έχει να κάνει τη μόδα του 2019 και γενικότερα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Γεωργία. 

Αγαπητή Γεωργία,

Η μόδα του 2019 έχει από όλα: γήινη παλέτα, έντονα χρώματα, λουλούδια, living coral -ως χρώμα του τρέχοντος έτους. Θα ήθελα λίγες πληροφορίες για εσένα παραπάνω. Σε ένα γενικό πλαίσιο, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τα γήινα χρώματα, τις ανάλαφρες υφές, τα δροσερά υφάσματα. Διαλέγοντας μονοχρωμίες ή tone to tone συνδυασμούς (ίδιο χρώμα με διαφορά τόνου) χτίζεις σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη ντουλάπα. Προτείνω τα sandal mules, γεωμετρικό τακούνι και τα λινά φορέματα. Απόφυγε τα «φλύαρα» πάττερνς κι αν δεις ότι δεν αντέχεις χωρίς αυτά, ένα πουά είναι πάντα μια safe επιλογή.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Τι να φορέσεις αν είσαι 50 αλλά δεν μπορείς με τίποτα τα κλασικά ρούχα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά