Η Giovana Battaglia. Φωτογραφία: Christian Vierig/Getty Images
Η Giovana Battaglia. Φωτογραφία: Christian Vierig/Getty Images
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Τι να φορέσεις αν είσαι 50 αλλά δεν μπορείς με τίποτα τα κλασικά ρούχα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Τρίτη με Q and A στο bovary!

Στο επόμενο άρθρο σκέφτομαι να κάνω μικρά αφιερώματα με «τρεις τρόπους» που μπορείς να φορέσεις ένα κομμάτι! Μια τζιν φούστα, ένα απλό μαύρο φόρεμα ή ένα σακάκι.

Θα είναι 2-3 γραμμές με συνδυασμούς, ώστε να σε προετοιμάσω για την άνοιξη και το καλοκαίρι από τώρα! Σήμερα, έχουμε πολλές και διαφορετικές ερωτήσεις σχετικά με μικρά πράγματα που μας έχουν «κολλήσει» σε μια κατάσταση. Σας ευχαριστώ για τα mail σας και για την υπομονή!

Καλησπέρα Πελαγία! Σου έχω ξαναστείλει mail και η απάντηση σου με βοήθησε πολύ! Τώρα έχω μια ερώτηση που θα βοηθήσει πολλές από εμάς! Πότε βγάζουμε από την γκαρνταρόμπα μας της over the knee μπότες; Γιατί σε μερικά μέρη της Ελλάδας ακόμα έχει ψύχρα. Είναι out of season; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα! Α, δύο φορές στο bovary ήδη; :) Tέλεια. Αγαπητή φίλη είναι καιρός να "αποσύρεις" τις μπότες σου και να προτιμήσεις κάτι πιο ελαφρύ και όχι ως το γόνατο.

Εκτός από το θέμα του καιρού, δεν είναι πια και τόσο στη μόδα. Ίσως να βρεις από την επόμενη σεζόν μία ως το γόνατο και να φυλάξεις αυτήν που ήδη έχεις γιατί η μόδα ως γνωστόν κάνει κύκλους! Τις δικές μου τις έχω φυλάξει και περιμένω την επιστροφή τους.

 

 

Καλησπέρα καλή μου Πελαγία! Χρειάζομαι την βοήθεια σου! Θα βαφτίσω το παιδάκι μου τον Απρίλιο. Θα μπορούσα να βάλω το κοστούμι της φώτο που σου στέλνω; Αν ναι, τι θα μου πρότεινες για ένα ολοκληρωμένο σύνολο; Ευχαριστώ πολύ! 

Ένα σύνολο αυστηρό, όπως αυτό που διάλεξες, και θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε πιο θηλυκό. Μπορείς να κρατήσεις το σύνολο αυστηρό, το μακιγιάζ απαλό -χωρίς υπερβολές- και τα μαλλιά σίγουρα πάνω. Σε ένα κλειστό ντύσιμο, όπως το κοστούμι, τα μαλλιά μπορούν να το "απογειώσουν" ή να το καταστρέψουν.

 

 

Καλήμερα. Είμαι 50 χρονών, με ύψος 1,63, μεγάλο στήθος και λίγα κιλά παραπάνω. Δυστυχώς δεν νιώθω άνετα με ρούχα κλασικά, προτιμώ τα παντελόνια και το ανέμελο γενικά στιλ. Τι μπορώ να φορέσω ώστε να νιώθω άνετα, κομψή και μοντέρνα; Περιμένω με αγωνία να διαβάσω τις στιλιστικές σας προτάσεις και γενικότερα περισσότερες συμβουλές για γυναίκες στην ηλικία μου. Σας φιλώ, Κική.

Αγαπητή Κική! Τα πενήντα δεν είναι πια όπως ήταν. Πολλοί ξεκινούν οικογένειες στα 40 plus, και με τον ρυθμό που πάμε, όλα γίνονται πιο αργά (λόγω καριέρας). Τα 50 είναι η ώριμη φάση μιας γυναίκας και ίσως μαζί με τα 40, από τις πιο σίγουρες φάσεις της. 

Άρα τα 50 είναι άλλη μια ευκαιρία να σου αρέσει το σώμα σου και ίσως, να πειραματιστείς με ένα άλλο στιλ. Θα σου πρότεινα μονοχρωμίες για να σε ψηλώνουν, αξεσουάρ και παπούτσια αρκετά μοντέρνα αλλά απλά. Θα μπορούσες, δηλαδή, να φορέσεις ένα μποτάκι με υφή snakeskin με ένα μονόχρωμο μπορντό καφέ σύνολο. Θα σου πρότεινα, επίσης, να μην φοράς τζιν ιδιαίτερα αλλά να προτιμάς πιο μαλακό υφάσμα σε παντελόνια με περισσότερο ενδιαφέρουσες φόρμες και πατρόν για να μπορείς να τα συνδυάζεις με μονόχρωμα βαμβακερά πλεκτά για την άνοιξη.

Μονοχρωμίες, πλεκτά, γήινα χρώματα, ραφιναρισμένο στυλ, αξεσουάρ και κοσμήματα μοντέρνα αλλά η capsule wardrobe να παραμένει βασική. Όχι υπερβολές σε prints και έντονες διχρωμίες γιατί (οι διχρωμίες) μάς στερούν ύψος (μετά χρειάζεται να παίξεις με το μήκος του παντελονιού).

 

 

Ε.Τ. Αγαπητή Πελαγία γεια, ελπίζω να είσαι καλά. Χαίρομαι να διαβάζω τις συμβουλές σου. Είμαι 46 ετών και σε δύο εβδομάδες έχω συνέντευξη για δουλειά. Σκέφτομαι να μην πάω πολύ formal. Να είμαι περισσότερο ο εαυτός μου. Να βάλω, δηλαδή, ένα πουκάμισο και τζιν. Οι φίλες μου,όμως, μου λένε ότι με τζιν, την δουλειά θα τη δω με τα κιάλια. Ποια είναι η γνώμη σου; Να βάλω;

Να βάλεις ένα πουκάμισο, τζιν και (ίσως) και ένα σακάκι. Αν η δουλειά είναι σούπερ formal τότε θα πρέπει να το σκεφτείς ξανά. Αν η εταιρεία είναι μια cool επιχείρηση, τότε χρειάζεται να είσαι μέσα στο κλίμα. Μερικές εταιρείες δεν επιτρέπουν το τζιν στους άνδρες ενώ στις γυναίκες είναι πιο ελαστικοί. Σε περίπτωση που φορέσεις τζιν,  καλό θα είναι να μην το παρακάνεις, προτίμησε ένα σκούρο, χωρίς ξεβάμματα και σκισίματα. 

Ακόμα και με σακάκι και formal ντύσιμο μπορείς να δείξεις τον εαυτό σου! Καλή επιτυχία!

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να φορά η μαμά της νύφης; Etiquette Rules για τους επικείμενους γάμους από την Πελαγία Χριστάκη