Apimages
Apimages
BOTTOM LINER

5 τιπ για να πετύχετε τέλεια την γραμμή του eyeliner στο κάτω βλέφαρο


Σίγουρα κι εσείς όπως κι εμείς, κυκλοφορούσατε με μουτζουρωμένο eyeliner όταν ήσασταν έφηβες.

Γνωρίζετε ήδη λοιπόν, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το eyeliner στο πάνω αλλά και στο κάτω βλέφαρο. Εκεί έξω διαβάζουμε πολλές συμβουλές και πρωτότυπα hack που μας μαθαίνουν πώς να πετύχουμε το cat eye και να σχηματίσουμε την τέλεια, την απόλυτη γραμμή με το eyeliner στην εξωτερική γωνία του ματιού. Τίποτα όμως για το κάτω βλέφαρο και εσωτερικά στις ρίζες των βλεφαρίδων.

Και η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα το μαύρο μολύβι το αγαπάμε πολύ και μας ταιριάζει. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε όλα τα τιπ για να τονίσετε το κάτω βλέφαρο και να πετύχετε το πιο εύκολο και μίνιμαλ μακιγιάζ ματιών. Κολακεύει ιδιαίτερα όσες έχουν πιο στρογγυλό σχήμα ματιών.

Δεν είναι τόσο δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή.

Κάντε λεπτές γραμμές

Με προσοχή στις κινήσεις και σταθερό χέρι κρατήστε το eyeliner στο κάτω βλέφαρο λεπτό και δυσδιάκριτο. Η παγίδα του eyeliner στο κάτω βλέφαρο είναι να δημιουργήσει την εντύπωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας, που καμία δεν θέλει. Κρατώντας τη γραμμή λεπτή με την άκρη του μολυβιού θα αποφύγετε το εφέ των μαύρων κύκλων

Αποφύγετε την εσωτερική γωνία

Σχηματίστε την γραμμή από έξω προς τα μέσα στα τρία τέταρτα του βλεφάρου και όχι μέχρι την εσωτερική γωνία. Το μολύβι στην εσωτερική γωνία του ματιού «κλείνει» το μάτι και το κάνει να φαίνεται μικρότερο .

Αντίθετα, σχεδιάστε μια μαλακή γραμμή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες σας έτσι ώστε να προσθέσει τον ορισμό που χρειάζεται χωρίς να αλλάξετε τις αναλογίες των ματιών σας .

Αποφύγετε το εσωτερικό

Το μολύβι στο εσωτερικό των ματιών είναι κάτι πολύ διαδεδομένο αλλά καλύτερα να το αποφύγετε. Όχι μόνο θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο σκούρα και μικρότερα αλλά υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης, φαγούρας και ερεθισμού.

Προσοχή στο Blending

Θέλετε να σβήσετε το χρώμα στη γραμμή των βλεφαρίδων και στις άκρες έτσι ώστε να φαίνεται φυσικό και όχι σκληρό, αλλά το blending μπορεί να δημιουργήσει μια γκρίζα σκιά γύρω από την περιοχή, η οποία θα συμβάλει και πάλι στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Στο τέλος διορθώστε τα λάθη

Όταν πια έχετε σχηματίσει την γραμμή σας καθαρίστε την περιοχή. Πάντα. Η μουντζούρα που εκτείνεται πολύ κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων θα σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες. Μια μπατονέτα εμποτισμένη με νερό ντεμακιγιάζ θα καθαρίσει την περιοχή έτσι ώστε τα μάτια σας να ξεχωρίσουν.

Tom Ford
Tom Ford