10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς  πριν πάρεις την απόφαση να σκουρύνεις τα μαλλιά σου | 0 bovary.gr
10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση να σκουρύνεις τα μαλλιά σου | 0 bovary.gr
ΤΗΙΝΚ ΤWICE

10 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση να σκουρύνεις τα μαλλιά σου


Είναι αλήθεια πως όταν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αλλαγή στα μαλλιά οι περισσότερες σκέφτονται το άνοιγμα και τις ξανθές ανταύγειες.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι γυναίκες που φλερτάρουν έντονα με την ιδέα να βάψουν τα μαλλιά τους πιο σκούρα, καστανά ή ακόμα και μαύρα.

Τα πιο σκούρα μαλλιά είναι δίχως αμφιβολία πανέμορφα και αποπνέουν elegance.

Ωστόσο μην βιαστείτε. Η μετάβαση από το ξανθό στο καστανό (όπως και το αντίθετο) χρειάζεται σκέψη. Πριν λοιπόν πάρετε την τελική απόφαση, καλό είναι να λάβετε υπόψιν όλες τις παραμέτρους.

1. Σκεφτείτε τα φρύδια σας

Αν κάνετε μια τόσο ριζική αλλαγή χρώματος, θα χρειαστεί είτε να βάψετε και τα φρύδια σας για να ταιριάζουν με τα νέα μαλλιά σας είτε να βρείτε ένα προϊόν για να τα γεμίσετε. Η βαφή των φρυδιών δεν είναι κάτι που ενδείκνυται να δοκιμάσετε στο σπίτι. Οπότε βεβαιωθείτε ότι θα το κάνει κάποιος επαγγελματίας. Κατά γενικό κανόνα, τα φρύδια σας θα πρέπει να είναι πάντα από ένα έως δύο τόνους πιο ανοιχτά από τα μαλλιά σας για μια πιο φυσική εμφάνιση.

2. Το σκούρο δεν είναι απλώς καφέ

Αν ρωτήσετε τον κομμωτή σας για τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί η απάντηση ποτέ δεν θα είναι απλή και ξεκάθαρη. Οι περισσότερες σκούρες αποχρώσεις περιέχουν πολλά διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα κάποια με τόνους του μπρούτζου στα μαλλιά μπορεί να χρειάζονται ένα γκρι σαν βάση ή ένα πιο βιολετί για να ισορροπήσει τους ανεπιθύμητους χρυσούς τόνους, ενώ κάποια με πολλά γκρίζα μπορεί να χρειαστούν το χρυσό για να καλύψει αποτελεσματικά τις ασημένιες τούφες. Θα χρειαστεί λοιπόν να κάνετε κάποια έρευνα πριν αποφασίσετε για το τελικό χρώμα.

3. Η βαφή μπορεί να είναι σκληρή με το δέρμα σας

Οι σκούρες χρωστικές περιέχουν ένα μόριο που ονομάζεται p-phenylenediamine (PPDA ή pPD). Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα περισσότερα σκούρα χρωματισμένα καλλυντικά και τα μελάνια τατουάζ, μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση: πρήξιμο, φαγούρα, καύση και ερυθρότητα. Αν και οι πλήρεις αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες, συμβαίνουν - και όταν η αιτία είναι μόνιμη βαφή, συμβαίνουν δραματικά.

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε εκ των προτέρων εάν η PPDA πρόκειται να σας ερεθίσει και οι αλλεργίες μπορεί να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό το λόγο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι ένα τεστ patch.

 

Getty
Getty

4 Η συντήρηση είναι και εδώ απαραίτητη

Αν το χρώμα που θα επιλέξετε είναι ελαφρώς πιο σκούρο από το φυσικό σας, η συντήρηση είναι πιθανό να είναι πολύ εύκολη. Αν όμως κάνετε μια πιο δραστική αλλαγή, ετοιμαστείτε για ρίζες. Θα χρειαστεί να ανανεώνετε το χρώμα στις ρίζες κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

5 Το να επιστρέψετε στο ξανθό δεν είναι ακατόρθωτο είναι όμως δύσκολο

Η σκούρα βαφή είναι μια δέσμευση, αν όχι για τη ζωή, τότε τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Η μετάβαση από το σκούρο στο ανοιχτό ξανά είναι πολύ δύσκολη.

Όχι μόνο είναι τεχνικά δύσκολο (δύσκολο να ξεφύγετε από το brassy hair), είναι και μια διαδικασία σκληρή με μαλλιά σας.

Shutterstock
Shutterstock

6. Η βαφές μαλλιών για το σπίτι είναι ένα άλλο κεφάλαιο

Όσο σύγχρονες και βελτιωμένες κι αν είναι πλέον οι βαφές μαλλιών που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες σας στο σπίτι έχουν περιορισμούς. Αν το χρώμα των ονείρων σας είναι είναι μία έως δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το φυσικό σας χρώμα, ναι μπορείτε να τις δοκιμάσετε. Αν είναι όμως πιο σκούρο αποφύγετέ το και προτιμήστε τα χέρια ενός ειδικού.

7. Θα χρειαστεί να αλλάξετε το μακιγιάζ σας

Το μακιγιάζ που φαινόταν καλό με ανοιχτόχρωμα μαλλιά μπορεί να φαίνεται πολύ σοβαρό (ή όχι αρκετά σοβαρό) με τα σκούρα. Εάν το ροζ ρουζ σας κάνει να μοιάζετε λίγο περισσότερο με την Χιονάτη, τότε ίσως θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με bronzer. Να είστε ανοιχτές στον πειραματισμό και να θυμάστε: Όταν έχετε αμφιβολίες, ένα cat eye μακιγιάζ θα σας σώσει.

 

8. Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να τα συνηθίσετε

Οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στα μαλλιά είναι φυσικό να σας φαίνεται παράξενη στην αρχή και να αισθάνεστε αμφιβολίες στις πρώτες ματιές στον καθρέφτη. Δεν φταίει το χρώμα απλά το μυαλό σας χρειάζεται λίγο χρόνο να συνηθίσει την νέα εικόνα.

9. Προετοιμαστείτε να αγοράσετε νέα αξεσουάρ

Αξεσουάρ μαλλιών φυσικά. Κλιπ, headbands, μαντήλια, όλα πλέον θα πρέπει να είναι σε χρώματα που ταιριάζουν με το νέο σας λουκ. Ευκαιρία για shopping.

10. Είναι το καλύτερο πράγμα που θα κάνετε ποτέ

Σοβαρά. Τα σκούρα μαλλιά κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πιο έντονα, το δέρμα σας φαίνεται πιο φωτεινό και δημιουργούν ένα όμορφο πλαίσιο για το πρόσωπό σας. Μόλις περάσετε στη σκοτεινή πλευρά, δεν θα θέλετε να επιστρέψετε πίσω.

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο και το κούρεμα

Ένας hair stylist λέει τι πρέπει να κάνεις αν δεν θέλεις να χάνεις μαλλιά στο λούσιμο