Instagram @marcjacobs
Instagram @marcjacobs
ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙΑ ΦΡΥΔΙΩΝ

Ολα τα διαφορετικά τσιμπιδάκια φρυδιών -Για τι είναι κατάλληλο το καθένα και ποιο σου ταιριάζει


Όταν πρόκειται για την περιποίηση και συντήρηση των φρυδιών, πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν τσιμπιδάκι.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτές σίγουρα θα έχετε προσέξει πόσο μεγάλη ποικιλία υπάρχει στην αγορά. Πολλά διαφορετικά είδη και σχήματα μας μπερδεύουν και τελικά οι περισσότερες δεν γνωρίζουμε ποιο κάνει τι και ποιο τελικά είναι το κατάλληλο για εμάς.

Ακόμα όμως κι αν προτιμάτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα καλό κλασικό τσιμπιδάκι στο νεσεσέρ σας, για να καλύψει μια σειρά από ανάγκες.

Είτε θέλετε να φρεσκάρετε την εμφάνιση τους, είτε να αφαιρέσετε μια τρίχα που έχει αναπτυχθεί προς τα μέσα, είτε απλά χρειάζεστε βοήθεια στην τοποθέτηση των ψεύτικων βλεφαρίδων, ένα καλό τσιμπιδάκι θα σας φανεί απόλυτα χρήσιμο.

Εδώ είναι όλα τα διαφορετικά σχήματα για να μάθετε (επιτέλους) τι κάνει το καθένα. Απλά βεβαιωθείτε ότι, ανεξάρτητα από το σχήμα που επιλέγετε, πάντα η άκρη είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όχι μόνο διαρκούν περισσότερο, αλλά δεν θα σκουριάσουν και έτσι δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό σε επαφή με το δέρμα σας.

Slant-Tip

Η κλασική μύτη είναι και η βασική. Αυτό το σχήμα είναι ιδανικό για να διορθώσετε το σχήμα των φρυδιών, καθώς η άκρη μπορεί εύκολα να πιάσει τις τρίχες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο ακριβή αποτελέσματα. Αυτό το στιλ μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων.

Point Tip

Αυτό το είδος φαίνεται τρομακτικό και μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο αν δεν έχετε σταθερό χέρι. Αλλά αν έχετε, θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις λεπτότερες ή πιο κοντές τρίχες. Επίσης είναι κατάλληλο για να απομακρύνετε τρίχες που έχουν έχουν μεγαλώσει εσωτερικά ή ακόμα και αγκίδες. Τέλος αν ασχολείστε με την nail art μπορούν αν βοηθήσουν στην δημιουργία των πιο εντυπωσιακών σχεδίων.

Pointed-Slant

Ο συνδυασμός των δύο προηγούμενων τύπων. Αν και το slant είναι πιο δριμύ, θα αφαιρέσει τις τρίχες τόσο εύκολα όσο μια κλασική άκρη. Και παρόλο που δεν είναι τόσο αιχμηρό όσο τα κανονικά, εξακολουθεί να προσφέρει αρκετή ακρίβεια.

Sephora

Στρογγυλές άκρες

Ενώ τα τσιμπιδάκια με στρογγυλεμένες άκρες δεν είναι τα καλύτερα για απευθείας αποτρίχωση, καθώς μπορεί να πιάσουν πολλές τρίχες ταυτόχρονα, είναι κατάλληλα για διάφορες δύσκολες γωνίες. Επιπλέον, η στρογγυλεμένη άκρη κάνει αυτόν τον τύπο ασφαλέστερο, καθώς ο κίνδυνος να τραυματιστείτε κατά λάθος μειώνεται σημαντικά.

Flat tips

Οι επίπεδες άκρες γενικά δεν συνιστώνται για αφαίρεση τρίχας, καθώς τραβούν πολλές μαζί και μάλιστα άνισα. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν με άλλους τρόπους, όπως η εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων.

Αψιδωτές άκρες

Δεν έχουν το συνηθισμένο τελείωμα στις άκρες, αλλά σχηματίζουν αψίδες, οι οποίες είναι πραγματικά χρήσιμες. Αυτό που κάνουν είναι να σας επιτρέπουν να βλέπετε καλύτερα ποιες τρίχες αφαιρείτε. Αυτό το στιλ μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αφαιρείτε τρίχες από δύσκολες περιοχές, όπως την γραμμή του μπικίνι ή ανοιχτόχρωμες τρίχες.

Με φαρδιά λαβή

Τα τσιμπιδάκια αυτά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε από τις διαφορετικές άκρες, αλλά αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η φαρδιά και άνετη λαβή. Σας χαρίζουν απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις για ένα άψογο αποτέλεσμα.

 Sephora